Dilara

Üyecik
Bilgisayarı yeni aldım. İnanılmaz derecede bir fan sesi oluyor ve çok rahatsız oluyorum. Mimarlık öğrencisiyim, kullanmam gereken programlar oluyor. Daha açıldığı anda fan sesi gelmeye başlıyor, programları kullanmaya başlamadan. Google'da gezerken bile oluyor.

Bu fan sesini nasıl çözebilirim? Bilgisayarlar hakkımda bir bilgim yok bu arada, basit bir şekilde anlatırsanız çok sevinirim.

MSI Center programı üzerinden, Cooler Boost ayarı açıksa kapatabilirsiniz. Bu ayar fanların sürekli yüksek devirde çalışmasına yarıyor.
Ayrıca daha kısa yol olarak FN + Yukarı Ok tuşu ile bu Cooler Boost ayarını kapatabilirsiniz.

Son düzenleme:
Teşekkürler cevap verdiğiniz için öncelikle. Ancak dediğiniz kısa yolu yaptığımda daha da yüksek bir fan sesi geldi sebebi ne olabilir sizce?

Teşekkürler cevap verdiğiniz için öncelikle. Ancak dediğiniz kısa yolu yaptığımda daha da yüksek bir fan sesi geldi sebebi ne olabilir sizce?
Ozaman Cooler Boost özelliği zaten kapalıymış, yani fanların sesi size fazla geliyor anormal bir durum yok. İsterseniz video atın fanların sesini bir dinleyelim.

Ozaman Cooler Boost özelliği zaten kapalıymış, yani fanların sesi size fazla geliyor anormal bir durum yok. İsterseniz video atın fanların sesini bir dinleyelim.
Video atamadım. Görsel yükleyebilirsin diyor. Ses bana mı fazla geldi bilmiyorum. Ama arkadaşlarımla çalışırken onların bu kadar sesli çalışmıyor fanları bende benimkinde bir problem olduğunu düşünmüştüm.

Video atamadım. Görsel yükleyebilirsin diyor. Ses bana mı fazla geldi bilmiyorum. Ama arkadaşlarımla çalışırken onların bu kadar sesli çalışmıyor fanları bende benimkinde bir problem olduğunu düşünmüştüm.
YouTube'a video yükleyip liste dışı olarak yollayabilirsiniz, ama laptop'unuz yüksek güç alan bir laptop fanların ses çıkarması bence gayet normal.