Fazla ısı halinde sıvı metal viskozite kararlığı bozulup normalden akışkan hale gelir ki, Acer modellerinde bu konuda şikayet var. Sıvı metal var ama yeterli korumayı sağlamak konusunda berbatlar.

"Ne zırvalıyor bu?" diyenler için:

Ayrıca sıvı metal zamanla soğutucu blok ve işlemci yüzeyinde aşınmaya neden oluyor, çekirdeği çiziyor. Uzun vadede işlemciyi kullanılmaz hale getirmesi de cabası.

Maalesef öyle. Nitro 16 modellerinde diğerlerine göre az görülüyor. Daha çok tepe modellerde görülüyor. O yüzden Nitro 16 attım. Yoksa ben de biliyorum Acer'ın bu konuda leş olduğunu.

Sıvı metal soğutmalı düşünmüyorum zaten

Uzun süre kullanımda üzer. Termal macun veya termal pad olan bir model daha iyi olur. En iyisi termal pad. Termal macun uzun kullanımda pump out yapar.

Şuan tek korkum arızalı çıkma ihtimali. Peki donanımsal arıza olup olmadığını nasıl anlayabiliriz testler ile falan. Çünkü son aldığımız ikinci el laptop güç devresi arızalı çıktı mesela.
15IRH8 modellerinde anakart arızası sorunu bulunmuyor. Onu 9 ile biten cihazlarda yaptılar ve batırdılar. Aynı şekilde şu an için 10 kodlu cihazlarda da bir arıza şikayeti alınmadı, ancak bunu doğrulayacak kadar verimiz henüz yok.

Tek diyeceğim, 15IRH8 modelleri güvenlidir.

Aynı şekilde şu an için 10 kodlu cihazlarda da bir arıza şikayeti alınmadı, ancak bunu doğrulayacak kadar verimiz henüz yok.

Daha çok yeni bir seri. Ama mesela 15XXX9 serisinde bu kadar beklemedi kısa sürede anakart yanması oldu. Zaten anakartları farklı. Yüksek ihtimalle çözülmüştür diyorum ben. Ama belli olmaz. Lenovo bu sonuçta 😀

Daha çok yeni bir seri. Ama mesela 15XXX9 serisinde bu kadar beklemedi kısa sürede anakart yanması oldu. Zaten anakartları farklı. Yüksek ihtimalle çözülmüştür diyorum ben. Ama belli olmaz. Lenovo bu sonuçta 😀

Kimse HP kadar rezalet kasa dizayn veya anakart tasarım tercihi yapamaz yalan olmasın. Durduk yere kuzey köprüsü bozan cihaz mı dersiniz, sökmek için kırk takla attıran dizayn mı, parça bulmanın dert olması mı... Hepsi var. Hele o eski dv-6 cihazlar sağ olsun nefret etmiştim. Macun değişimi için tüm anakartı sökmeyi kim tercih eder ki?

Ah pardon... HP ve Dell tercih eder...

Sıvı metal ile soğutuluyor. Güzel cihazdır. Ekranın sağ üstünde leke var mış sadece. Yaparım derseniz bu fiyata rakipsiz. Olmaz derseniz 2.el LOQ 15IRH8 bakın.

Kardeş senin öneriler bir garip ya MSI nın alt modellerinin tümü çöp oldu sen öyle yazdın diye :hahaha: Bir de Lenovo bir de Loq serisi cihaz önermişsin yani hani o kadar da mesaj sayın var vakit geçirmişsin forumda. Çok çelişkili yazılar.

@mmaydin0144 O model alınmaz dostum.

Kardeş senin öneriler bir garip ya MSI'nın alt modellerinin tümü çöp oldu sen öyle yazdın diye :hahaha: Bir de Lenovo bir de LOQ serisi cihaz önermişsin yani hani o kadar da mesaj sayın var vakit geçirmişsin forumda. Çok çelişkili yazılar.

Çünkü 15IRH8 cihazlarda sorun yok. Bu fiyat bandında da MSI alınmaz. Menteşe kırıyor, hatta paramparça ederek kırıyor, gücü kısılmış ve soba gibi ısınıyor.

Ben hayatımda hiçbir cihazın termal pedi kaya sertliğinde kuruttuğunu görmedim. MSI Thin serisi hariç. Soğutma tasarımı berbat.

Kardeş senin öneriler bir garip ya MSI'nın alt modellerinin tümü çöp oldu sen öyle yazdın diye :hahaha: Bir de Lenovo bir de LOQ serisi cihaz önermişsin yani hani o kadar da mesaj sayın var vakit geçirmişsin forumda. Çok çelişkili yazılar.

@mmaydin0144 O model alınmaz dostum.

Tek fanlı soba model vörld class MSI'mı alsın? 15XXX8-15XXX9-15XXX10 modellerinin anakartları birbirlerinden farklı. Neye göre alınmaz dedin anlamadım ben.

@23783 MSI alt model derken Sword altı tüm modelleri mi kast ettin yoksa sadece düşük Watt kullanan modeller mi? Ben de tam anlayamadım o kısmı. Lenovo tarafında o kadar alternatif varken sorunları yeni düzelmiş bir laptop yine risk taşıyor alınmaz.

@23783 MSI alt model derken sword altı tüm modelleri mi kast ettin yoksa sadece düşük watt kullanan modeller mi? Ben de tam anlayamadım o kısmı. Lenovo tarafında o kadar alternatif varken sorunları yeni düzelmiş bir laptop yine risk taşıyor alınmaz.

Hocam önerdiğimiz 15ırh8, 8 bak 8. 8 ne demek? Bir önceki seri demek, sorunsuz seri demek. Numarayı da mı kontrol etmiyorsunuz, anlamadım ki.

Hayır, o fiyat bandında MSI laptop alınmaz. Tek kelime, para israfı. Cyborg ve Thin serisi para israfı, soğuma özürlüsü, tek fanlı modellerdir. Asıl bu kasa alınmaz. GTX 1650'yi bile soğutmaktan aciz bu kasa, zaten o aciz dizayn yüzünden 45W ile sınırlamak zorunda kaldılar. MSI diye bu ürünü kaliteli yapmaz.