Peki madem, "düzgünce" açıklayayım.
Orada özellikle belirtmesem bile ROG STRIX G16 serisinden bahsettiğimin gayet belli olduğunu düşünüyorum açıkçası. Piyasada 75 tane ROG STRIX model laptop yok sonuçta; ROG STRIX G16/G18, ROG STRIX Scar 16/18 ve Zephyrus modellerinden başka bir şey yok zaten ki Scar ve Zephyrus modellerinin fiyatlarının Vector serisinin çok çok üzerinde olduğunu biliyoruz, burada kalkıp onlardan bahsetmeyeceğimize göre geriye Predator ile benzer fiyatlarda olan tek bir model kalıyor: G16. Bunu ekstradan belirtmeye gerek olduğunu düşünmedim açıkçası.
Diğer konuya gelecek olursak, orada kurduğum cümleyi tekrardan okursanız fark edersiniz ki orada cümlenin başında "kalite olarak" şeklinde bir belirtme yapmışım.
Herhalde STRIX G16'nın Vector 16 HX'den malzeme kalitesi vs olarak bariz bir şekilde daha kaliteli olduğunu inkar etmezsiniz diye düşünüyorum. Bu Vector 16 HX serisi cihazların piyasa fiyatının çok daha altında satılmasının elbette bir sebebi var sonuçta, değil mi? Eğer bakmadıysanız yurt dışında Amazon vb. yerlerde satıldığı fiyatlara bakabilirsiniz, özellikle indirim zamanlarında oldukça komik fiyatlara satılıyorlar. Sadece 5070 Ti modeli değil, 5080 modeli de piyasa fiyatlarının oldukça altında. Sebebi de bariz, malzeme kalitesinden ve diğer bileşenlerden vs nispeten diğer premium sayılabilecek modellere göre kısılmış olması. Premium bir cihaz değil yani. Ama soğutmasına lafım yok, başarılı denebilir o konuda.
"ROG STRIX G16 serisinde kronik problemler var, o yüzden MSI Vector 16HX serisi genel olarak daha güvenilir bir tercih" şeklinde düşünüyorsanız bunu kabul ederim ama kalkıp da orada kalite açısından kıyasladığım belli olduğu halde "ROG" kelimesini cımbızlayıp Vector serisinin G16'dan daha iyi olduğunu söylüyorsanız ben de neye göre daha iyi diye sorabilirim burada. İşe bakın ki ben de bunu anlayamadım şimdi. Tüh, ne yazık.
Üslubunuzu da beğenmedim bu arada, ahkam keser gibi konuşuyorsunuz. Konuyu daha fazla gereksiz yere kirletmek istemiyorum, o yüzden ne yazarsanız yazın tekrardan cevap vermeyeceğim size.