LG UltraGear 27GR75Q-B önerebilirim.

Çözünürlük: 2K.
Hz: 165Hz.
İnc: 27inc.

Fiyat: 6.500 falan bence işinizi görür.
Fakat eğer laptopta DisplayPort varsa onunla monitöre bağlanın yoksa HDMI kullanın.

Çünkü genelde yeni monitörlerde güncel DisplayPort girişi oluyor ama HDMI sürümü eski olabiliyor buna dikkat edin.

IPS panel daha büyük ekran varsa alabilirim bu ara da 30 ya da 32 inc LG olmak şartıyla.

Şunu anlamıyorum. ROG dediğiniz tam olarak ne? ROG, Republic Ff Gamers demek değil mi? Düzgünce model ismi belirtir misiniz? Çünkü ROG G16 serisinden iyi olduğu için direkt ROG serisinden iyi demek yanlış.

Peki madem, "düzgünce" açıklayayım.

Orada özellikle belirtmesem bile ROG STRIX G16 serisinden bahsettiğimin gayet belli olduğunu düşünüyorum açıkçası. Piyasada 75 tane ROG STRIX model laptop yok sonuçta; ROG STRIX G16/G18, ROG STRIX Scar 16/18 ve Zephyrus modellerinden başka bir şey yok zaten ki Scar ve Zephyrus modellerinin fiyatlarının Vector serisinin çok çok üzerinde olduğunu biliyoruz, burada kalkıp onlardan bahsetmeyeceğimize göre geriye Predator ile benzer fiyatlarda olan tek bir model kalıyor: G16. Bunu ekstradan belirtmeye gerek olduğunu düşünmedim açıkçası.

Diğer konuya gelecek olursak, orada kurduğum cümleyi tekrardan okursanız fark edersiniz ki orada cümlenin başında "kalite olarak" şeklinde bir belirtme yapmışım.
Herhalde STRIX G16'nın Vector 16 HX'den malzeme kalitesi vs olarak bariz bir şekilde daha kaliteli olduğunu inkar etmezsiniz diye düşünüyorum. Bu Vector 16 HX serisi cihazların piyasa fiyatının çok daha altında satılmasının elbette bir sebebi var sonuçta, değil mi? Eğer bakmadıysanız yurt dışında Amazon vb. yerlerde satıldığı fiyatlara bakabilirsiniz, özellikle indirim zamanlarında oldukça komik fiyatlara satılıyorlar. Sadece 5070 Ti modeli değil, 5080 modeli de piyasa fiyatlarının oldukça altında. Sebebi de bariz, malzeme kalitesinden ve diğer bileşenlerden vs nispeten diğer premium sayılabilecek modellere göre kısılmış olması. Premium bir cihaz değil yani. Ama soğutmasına lafım yok, başarılı denebilir o konuda.

"ROG STRIX G16 serisinde kronik problemler var, o yüzden MSI Vector 16HX serisi genel olarak daha güvenilir bir tercih" şeklinde düşünüyorsanız bunu kabul ederim ama kalkıp da orada kalite açısından kıyasladığım belli olduğu halde "ROG" kelimesini cımbızlayıp Vector serisinin G16'dan daha iyi olduğunu söylüyorsanız ben de neye göre daha iyi diye sorabilirim burada. İşe bakın ki ben de bunu anlayamadım şimdi. Tüh, ne yazık.

Üslubunuzu da beğenmedim bu arada, ahkam keser gibi konuşuyorsunuz. Konuyu daha fazla gereksiz yere kirletmek istemiyorum, o yüzden ne yazarsanız yazın tekrardan cevap vermeyeceğim size.

Son düzenleyen: Moderatör:
@18320,

Normalde karşı taraf "cevap vermeyeceğim" dedikten sonra asla yazmam; ancak bana "ahkam keser gibi konuşuyorsunuz" dediğiniz için bir de ahkam keser gibi konuşayım, farkını görün.

1- ROG serisinde sadece saydığınız cihazlar değil; Flow ve Ally da var. Çok önemli mi? Evet.

2- Forumda devamlı bir ROG kıstasıyla karşılaşıyorum. Model ismi vermek gerçekten bu kadar zor olmamalı. İnternetten konuya bakan birisi "ROG" diye okuduğu zaman, bütün ROG serisinden daha iyi olduğunu sanacak; insanların zekasını çok görmeyin.

3- "RTX 5080 vs." dediğiniz kısım tamamen zırvalama. Ben size ne sormuşum, siz bana ne cevap vermişsiniz.

4- Evet, tam da o problemleri için tercih edilmez. Kasa kalitesi olarak G16 serisinden iyi olduğunu da ima etmedim; "ROG" dediniz, ben de hangi ROG olduğunu sordum. Herhangi bir G16'dan iyi dediğim mesaj gördünüz mü konu içerisinde?

İyi forumlar diliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki madem, "düzgünce" açıklayayım.

Orada özellikle belirtmesem bile ROG STRIX G16 serisinden bahsettiğimin gayet belli olduğunu düşünüyorum açıkçası. Piyasada 75 tane ROG STRIX model laptop yok sonuçta; ROG STRIX G16/G18, ROG STRIX Scar 16/18 ve Zephyrus modellerinden başka bir şey yok zaten ki Scar ve Zephyrus modellerinin fiyatlarının Vector serisinin çok çok üzerinde olduğunu biliyoruz, burada kalkıp onlardan bahsetmeyeceğimize göre geriye Predator ile benzer fiyatlarda olan tek bir model kalıyor: G16. Bunu ekstradan belirtmeye gerek olduğunu düşünmedim açıkçası.

Diğer konuya gelecek olursak, orada kurduğum cümleyi tekrardan okursanız fark edersiniz ki orada cümlenin başında "kalite olarak" şeklinde bir belirtme yapmışım.
Herhalde STRIX G16'nın Vector 16 HX'den malzeme kalitesi vs olarak bariz bir şekilde daha kaliteli olduğunu inkar etmezsiniz diye düşünüyorum. Bu Vector 16 HX serisi cihazların piyasa fiyatının çok daha altında satılmasının elbette bir sebebi var sonuçta, değil mi? Eğer bakmadıysanız yurt dışında Amazon vb. yerlerde satıldığı fiyatlara bakabilirsiniz, özellikle indirim zamanlarında oldukça komik fiyatlara satılıyorlar. Sadece 5070 Ti modeli değil, 5080 modeli de piyasa fiyatlarının oldukça altında. Sebebi de bariz, malzeme kalitesinden ve diğer bileşenlerden vs nispeten diğer premium sayılabilecek modellere göre kısılmış olması. Premium bir cihaz değil yani. Ama soğutmasına lafım yok, başarılı denebilir o konuda.

"ROG STRIX G16 serisinde kronik problemler var, o yüzden MSI Vector 16HX serisi genel olarak daha güvenilir bir tercih" şeklinde düşünüyorsanız bunu kabul ederim ama kalkıp da orada kalite açısından kıyasladığım belli olduğu halde "ROG" kelimesini cımbızlayıp Vector serisinin G16'dan daha iyi olduğunu söylüyorsanız ben de neye göre daha iyi diye sorabilirim burada. İşe bakın ki ben de bunu anlayamadım şimdi. Tüh, ne yazık.

Üslubunuzu da beğenmedim bu arada, ahkam keser gibi konuşuyorsunuz. Konuyu daha fazla gereksiz yere kirletmek istemiyorum, o yüzden ne yazarsanız yazın tekrardan cevap vermeyeceğim size.
ROG G16'yı övmek için o kadar uğraşmışsın ki boşa... Vector serisi, kasa kalitesiyle kabul gören bir ürün; neredeyse MSI Thin diyeceksin Vector serisine. Burada ROG G16 hakkında çok konu açıldı; döngüye girmiş mavi ekran hataları mı dersin, kendini kapatma mı, dersin ses sürücüsü yazılımı yüzünden cihaza. kulaklık takamıyordu. Millet kafayı yiyordu, şimdi bu mu kaliteli? Vector'de en fazla panel kötü, bir de fan sesi var; o fan sesi de cihazın iyi macunla gelmemesi yüzünden.

Son düzenleme:
ROG G16'yı övmek için o kadar uğraşmışsın ki boşa... Vector serisi, kasa kalitesiyle kabul gören bir ürün; neredeyse MSI Thin diyeceksin Vector serisine. Burada ROG G16 hakkında çok konu açıldı; döngüye girmiş mavi ekran hataları mı dersin, kendini kapatma mı, ses cızırtı problemleri mi? Millet kafayı yiyordu, şimdi bu mu kaliteli? Vector'de en fazla panel kötü, bir de fan sesi var; o fan sesi de cihazın iyi macunla gelmemesi yüzünden.
Öncelikle konu sahibinden özür diliyorum, konu kapanmıştı aslında ama tartışmayı sonradan siz devam ettirdiğiniz için son olarak size cevap verip öyle gideceğim:

Cidden samimi bir şekilde soruyorum, ROG G16 övdüğümü tam olarak nereden çıkardınız acaba? ROG G16 serisinde problemlerin olduğunu ben de biliyorum zaten, hatta bundan önce başka konulardaki mesajlarımda bunları vurguladığım da oldu. Sırf ROG G16'nın kalite açısından daha iyi olduğunu söyledim (ki öyle) ve Vector'un kötü yanlarını belirttim diye gittiniz beni ROG fanboyu yaptınız, olacak iş değil gerçekten.

Vector malzeme kalitesi mevzusunu açıkladım, tekrar açıklamayacağım. Kasa kalitesi olarak premium bir ürün değil. Jarrod's Tech gibi inceleme kanalları da belirtiyor bunu.

Vector'un fan sesinin sebebinin kötü macun kullanılması olduğu hakkında herhangi bir kanıtınız veya düzgün bir kaynağınız varsa açıkçası görmek isterim. Ben Reddit gibi mecralardan kendi gözlerimle PTM7950 uygulayan ama ona rağmen fan sesi konusunda olumlu bir sonuç alamayan kişiler gördüm çünkü.

Ben de iyi forumlar diliyorum ikinize de.