urkanF

Uzman
Laptop: MSI Vector A18 hx A9WIG-093TR AMD Ryzen 9 9955hx 32 GB 1TB SSD GeForce RTX5080 Windows 11 Home 18" QHD+

YouTube ve diğer yerleri araştırınca Universal x86 Tuning Utility diye bir programla AMD işlemcili laptopların watt ve sıcaklık değerlerini değiştirerek kullanılabildiğini gördüm.
Programı indirim sıcaklığı 75 derecede sabit watt değerini ilk olarak 30-40-50-60 şeklinde değiştirerek kullanmak istiyorum fakat değişmiyor, uygulama bende çalışmıyor.

Başka bir program ile yapabilir miyim? Buna ilgili yardımcı olabilir misiniz? Nasıl limit koyarak oynayabilirim? Laptopu yeni aldım.

Hocam MSI laptoplarda bu tarz programlar ile uğraşmanıza gerek yok direk bios üzerinden bu ayarları değiştirebilirsiniz. Yalnız dikkatli olmanızda fayda var! ''Nasıl erişeceğim?'' diye sorarsanızda rehber burada: https://techolay.net/sosyal/konu/msi-click-bios-laptoplarin-bios-kilidini-acin.72638 Umarım faydası olur. Yalnız yine belirtmekte fayda var burada yaptığınız işlemler tamamen sizin sorumluluğunuzdadır! Bilginiz olsun.

Hocam MSI laptoplarda bu tarz programlar ile uğraşmanıza gerek yok direk bios üzerinden bu ayarları değiştirebilirsiniz. Yalnız dikkatli olmanızda fayda var! ''Nasıl erişeceğim?'' diye sorarsanızda rehber burada: https://techolay.net/sosyal/konu/msi-click-bios-laptoplarin-bios-kilidini-acin.72638 Umarım faydası olur. Yalnız yine belirtmekte fayda var burada yaptığınız işlemler tamamen sizin sorumluluğunuzdadır! Bilginiz olsun.
hocam konuyu okudum fakat nasıl yapacağımı hala anlamadım hangi ayarı vs açıcam hem baktım şuan biosum güncel değil
şuan nfs most wanted 2005 oynuyorum 80 dereceye kadar çıkıyor saçma şekilde 20-30watt arasında kendi gidip geliyor.
Örnek foto aşağıda

Keşke hem ekran kartına hem de işlemciye sınırı koyup oynayabilsem güzel ayarlarım diye düşünüyorum

Dosya Ekleri

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    3,7 MB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
hocam konuyu okudum fakat nasıl yapacağımı hala anlamadım hangi ayarı vs açıcam hem baktım şuan biosum güncel değil
şuan nfs most wanted 2005 oynuyorum 80 dereceye kadar çıkıyor saçma şekilde 20-30watt arasında kendi gidip geliyor.
Hocam undervolt/overclock bu ayarlara bir tuş kombinasyonu ile msi laptoplarda erişebiliyorsunuz. Bahsettiğim rehberden hareketle bu menü üzerinden bahsettiğiniz ayarları kendiniz yapıp daha sonra kullanabilirsiniz. Yani bu ayarları doğrudan bios üzerinden yapılandırabiliyorsunuz. Windows da ek programlar ile uğraşmanıza gerek yok.

Örnek foto aşağıda

Keşke hem ekran kartına hem de işlemciye sınırı koyup oynayabilsem güzel ayarlarım diye düşünüyorum
Ayarlayabilirsiniz ekran kartı için dereceler normal gözükmekte. Ekran kartı ile ilgili ayarları Windows üzerinden işlemciniz ile ilgili ayarları bios üzerinden yapılandırmanız gerekiyor.

Ek bir bilgi daha vereyim. Oyun değilde Cinebench, PassMark gibi yazılımları kullanırsanız işlemcinizin ve ekran kartınızın siz undervolt yaptığınızda ne kadar performans kaybı olduğunuda anlamanıza yardımcı olur. Yani amacınız performansınızı düşürmek olmasın dereceleri düşük tutmak olsun. Bu sayede performansdan da kaybınız olmaz. @urkanF

Son düzenleme: