Serhatzdmr

Üyecik
Merhabalar;
Yaklaşık 1 yıldır MSI Vector AI16HX Ultra 9 275 HX RTX 5080 laptop kullanıyorum. Aldığımdan itibaren kapanma sorunu mevcuttu, hep ısı üzerine yoğunlaşarak ve yeri geldiğinde de çözerek bugüne kadar ulaştım.

Sistem, oyun oynarken veya saatlerce oyun oynayıp kapanmadığı halde Alt F4 atıp çıktığım anda mavi ekran verip kapanmaları ile artık baş edemiyorum.

Isınma sorunu için Thermal Grizzly PhaseSheet PTM kullanmaya başladım, soğutucu olarak da Nemo FL08 kullanıyorum. Sıcaklıkları takip ettiğimde en pik noktada 90 görüyorum; ancak çökmeler olduğu sırada 70 derecede çökme yaşandığı da çok sık oldu.

RAM ve SSD testleri yaptım, herhangi bir sorunla karşılaşılmadı. Driver sorunları için defalarca format attım, çözülmedi.

Kısacası işin içinden çıkamadım, siz değerli üyelerden destek beklemekteyim.

Şu an için yurtdışında olduğum için garanti vb. durumdan faydalanamıyorum; bulunduğum ülkede servis bulunmamakta.
Şimdiden destek olan veya olmayan herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun. Defalarca format atmanıza rağmen sürüyorsa önce mavi ekranın hata kodunu netleştirelim. Alt+F4 ile çıkışta görünen durdurma kodunu ve varsa “What failed / Başarısız olan” satırındaki dosya adını aynen yazar mısınız? Oyun sırasında ve çıkışta aynı kod mu geliyor, yoksa bazı kapanmalarda hiç hata ekranı görünmüyor mu?

Windows sürümünü ve kurulu NVIDIA sürücü sürümünü de ekleyebilirsiniz. Şimdilik bu bilgiler yeterli; tüm sistem günlüğünü veya bellek dökümünü herkese açık yüklemenize gerek yok. Durdurma hataları donanım, sürücü veya yazılımdan kaynaklanabildiği için kodu görmeden belirli bir parçaya bağlamayalım.

Microsoft’un durdurma kodlarıyla ilgili resmi rehberi:

Merhabalar;
Yaklaşık 1 yıldır MSI Vector AI16HX Ultra 9 275 HX RTX 5080 laptop kullanıyorum. Aldığımdan itibaren kapanma sorunu mevcuttu, hep ısı üzerine yoğunlaşarak ve yeri geldiğinde de çözerek bugüne kadar ulaştım.

Sistem, oyun oynarken veya saatlerce oyun oynayıp kapanmadığı halde Alt F4 atıp çıktığım anda mavi ekran verip kapanmaları ile artık baş edemiyorum.

Isınma sorunu için Thermal Grizzly PhaseSheet PTM kullanmaya başladım, soğutucu olarak da Nemo FL08 kullanıyorum. Sıcaklıkları takip ettiğimde en pik noktada 90 görüyorum; ancak çökmeler olduğu sırada 70 derecede çökme yaşandığı da çok sık oldu.

RAM ve SSD testleri yaptım, herhangi bir sorunla karşılaşılmadı. Driver sorunları için defalarca format attım, çözülmedi.

Kısacası işin içinden çıkamadım, siz değerli üyelerden destek beklemekteyim.

Şu an için yurtdışında olduğum için garanti vb. durumdan faydalanamıyorum; bulunduğum ülkede servis bulunmamakta.
Şimdiden destek olan veya olmayan herkese teşekkürler.
Hocam biz de Victus 16 14700HX te , Thermal Grizzly PhaseSheet PTM + Memo FL08 kullanıyoruz, bu ikiliyi kullanmadan önce "throttlestop" ile 45watt a sabitlenmiş mX6 lı işlemci 90+ gösteriyordu , kapanmaması içinde programın içinden Prochot u 1-2 derece daha aşağı alıyorduk , sonradan 95watt da -.100 offset ile , Aida64 System stabilite işkence testinde (sistem memory ve cache de dahil) 73-75 dereceleri gördü , Memo yu turboya aldığımızda daha düşük değerlere ulaştık ve asla anlık bile olsa termal kısmaya uğramadı. Siz 70 diyorsunuz ama muhtemelen zaten pic yapıp cpu hız kısmaya gittiği bir anı görüyorsunuzdur kaldı ki işlemci çok güçlü 90 derecede bile kapanma olmamalı kullanmaya devam edebilmelisiniz , throttlestop ile prochot un çalışıp çalışmadığını anlık görebilirsiniz henüz denemedi iseniz ( işlemci termal kısma değil o duruma ulaşmadan hemen önce ön koruma mekanizması olan prochot bir şekilde çalışıyor olmalı , siz de throttlestop dan ayarladıysanız ya da ne msi ın kendine özelleşmiş programı ile olabilir ,msi kullanmadığımız için onu bilemiyorum, hatta Arızalı sensörler veya bozuk anakart devreleri nedeniyle sıcaklık normal olsa bile tetiklenebilir ) tabii bunlar uç nokta , acaba bir şekilde soğutucu temas tam sağlanamıyor mu , yanlış bir sürücümü yükleniyor fark edilmeden (PTM i uygun şekilde uyguladığınızı , Memo yu da en iyi etki edecek şeklinde turbo da çalıştırdığınızı farz ediyoruz). Kısaca sıcaklık için yapabileceğinizin en iyisini yapmışsınız siz, format ı da denediğinizi söylüyorsunuz haliyle sürücüler de yenilenmiştir. İnşallah gözünüzden kaçan yazılımsal bir durumdur.