MSI tarafı riskli, bu saatten sonra B650-X670 çipset alınmamalı zaten. B850-X870 insanları yöneltmek lazım. B650E, X670E çipsetler Gen 5 desteği var. İndirim dahilinde alınabilir, öteki türlü bindirimden farkı kalmıyor. B650'ler B850'lerden, X670'ler X870'lerden pahalı olduktan sonra ne anlamı kaldı? E çipsetlerin Gen 5 desteği olduğundan B650E ve X670E istisna olarak kabul edebilebilir sadece.
MSI'de de Tomahawk uzak durmak lazım, neden bilmiyorum bu adamlar 3 yıldır halen daha oturtamadı. Artık donanımsal bir sorun olduğunu düşünmeye başladım bu kartlarda, yazılım kanadıyla alakalı olsa 3 yılda düzeltilmesi lazımdı. B850M Mortar, B850 Gaming Plus kullanıp da memnun kalan var. Pro serisi de yine çok hazzedilmiyor.
ASRock zaten Taichi altı alınmaz şu anda, Socket Burn issues gündemde, daha yeni yeni unutuldu. Gigabyte B850M Force ve Aorus'lar harici çok bulaşılmaz yine. Beyaz şartı varsa Eagle vs. olabilir belki, segmentasyona ve kalite-kontrole, son kullanıcı yorumlarına göre önerilerde bulunmak lazım. Diğer Maxsun, Sapphire, Jginyue kartları da ben alıp kullanırım ama son kullanıcı nasıl ayarlayıp kullanacak? BIOS'lar 1 yıl geriden geliyor, anakart sitesine giriş dahi yapılamıyor hatta. 5 dakika bekletiyor belki BIOSTAR vs. Birçok ince ayardan yoksun, Nitro yok, bilmem ne yok. Bence insanlar aksiyon aramasın boş yere.
@X99 @Mr. Falcon MSI CEO'su hanginiz? Lütfen benimle iletişime geçin.