MSI X870 Tomahawk anakartta BIOS ve Memtest'te takılma sorunu

Daha yeni başka bir konu oluşturdum ama bu durum sistemi topladığımdan beri olduğundan karıştırılmasın diye yeni konu olarak açıyorum. Sistemde BIOS veya Memtest gibi bir şeye girdiğinizde sistem takılmaya başlıyor ve düzelmedi. Bütün gelen BIOS'ları denedim. Bunu önemseyip garantiye yollamama sebebim, Windows'ta son zamanlar dışında hiçbir problem yaşamamamdı. Sadece BIOS'ta ayar yaparken donuyor, Windows'ta bir takılma genelde olmuyordu; sadece arada bir, o da çok uzun süredir olmadı. Aynı BIOS'taki gibi takılarak açılıyordu, Windows yeniden başlatınca düzeliyordu. Size sorum da şu: Sorun sizce garantilik bir şey mi, ya da başka bir donanımdan olabilir mi? Memtest'i daha yeni yaptım, zaten default ayarlarda da denedim. 2 tane RAM, biri EXPO 6000 MHz'di. 3 tane ekran kartı gördü, anakart sadece değişemeyen tek şey işlemciydi. İşlemci böyle bir şey yapabilir mi sizce? Daha önce işlemciyi stress testine soktum ama 35 dk testte kaldı, OCCT'de test ettim. Sizce sorun işlemcide midir, anakartta mı? Garantiye yollamalı mıyım anakartı? (bu arada takılma ve donma diye bahsettiğim şey, fareyi soldan sağa doğru düz hareket ettirirken daha ekranın yarısına bile gelemeden imlecin öylece kalması ve 1-2 saniye sonra tekrar hareket edip sonra bu sürecin sürekli tekrar tekrar olması. Bazen bir ayara tıklamak için 4-5 defa bu donmalardan dolayı tekrar tekrar basmam gerekiyor. Video yüklemeye çalıştım, galiba yüklenmiyor; o yüzden bu kısımı yazarak anlattım.)
Sistemim:
7800X3D işlemci.
RTX 5070
G.Skill 7600 MHz CL36 32 GB RAM.
750W Cooler Master 80 Plus Bronze güç kaynağı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…