MusaMst

Üyecik
Arkadaşlar selam, esenlikler herkese!

Anakartım MSI X870 Tomahawk Wi-Fi. Kutu içeriğinden çıkan kendi flashı ile daha önce videolu rehberi izleyerek BiOS güncellenmiştim, hiçbir sorun olmamıştı ama bu sefer BIOS LED'i 40-45 dakikadır yanıyor ve hiçbir belirti yok. BIOS sürümü değiştirip Rufus ile biçimlendirip baştan kurdum, hâlâ aynı sorun devam ediyor.

Sorun flashta olabilir mi yoksa çok daha ciddi bir durum mu var? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS Flashback ile güncellerken BIOS dosya ismini MSI.ROM yapıyor musunuz?

Neden bu yöntemle güncelliyorsunuz. PC açılmıyor mu sonuçta? EZ Flash ile BIOS içinden güncelleyin kolayca. Doğru BIOS'u attığınıza emin olun ayrıca.

Teşekkürler hocam. Sorun flash bellekte diye tahmin ediyorum, yeni flash alıp deneyeceğim. 2025'in sonunda yayımlanan BIOS'u da denedim

Ayrıca Anakartın arkasında Flash BIOS yazan özel USB bölümüne takıyorsunuzdur diye tahmin ediyorum. Ne demek her zam

Ayrıca anakartın arkasında Flash BIOS yazan özel USB bölümüne takıyorsunuzdur diye tahmin ediyorum. Ne demek her zaman. :)

Daha önce güncellemiştim, ilk defa böyle bir şey yaşadım. Adımlarımın doğru olduğuna adım kadar eminim.

MSI'ın kendi USB'si 3.0 olduğu için bu sorunu yaşıyorumdur umarım. Sorunu inşallah çözebilirsem bloku güncellerim. Teşekkür ederim tekrardan yardım için.

Aynı sorunu MPG Z790 Carbon Wi-Fi'de yaşadım. Bütün donanımlar üzerindeyken donanımları sökerek denemedim. Ben sorunu çözememiştim, servise yollamak zorunda kaldım. Servise ulaştı aynı gün, BIOS'u güncelleyerek geri yolladılar.
ROM ismini küçük yazarak deneyin, bir videoda öyle görmüştüm.

Arkadaşlar selam, esenlikler herkese!

Anakartım MSI X870 Tomahawk Wi-Fi. Kutu içeriğinden çıkan kendi flashı ile daha önce videolu rehberi izleyerek biOS güncellenmiştim, hiçbir sorun olmamıştı ama bu sefer BIOS LED'i 40-45 dakikadır yanıyor ve hiçbir belirti yok. BIOS sürümü değiştirip Rufus ile biçimlendirip baştan kurdum, hâlâ aynı sorun devam ediyor.

Sorun flashta olabilir mi yoksa çok daha ciddi bir durum mu var? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden.

PC kapalı olarak yaptığın BIOS güncelleme işlemi pek sağlıklı değil. Aynı anakart bende var. İlk seferde tuğla olmuştu, 2. seferde sorun olmadı. Tabii 2. seferde servis değiştirdi orası ayrı.

PC kapalı olarak yaptığın BIOS güncelleme işlemi pek sağlıklı değil. Aynı anakart bende var. İlk seferde tuğla olmuştu, 2. seferde sorun olmadı. Tabii 2. seferde servis değiştirdi orası ayrı.
Geçmiş olsun dostum çok kötü talihsizlik

Aynı sorunu MPG Z790 Carbon Wi-Fi'de yaşadım. Bütün donanımlar üzerindeyken donanımları sökerek denemedim. Ben sorunu çözememiştim, servise yollamak zorunda kaldım. Servise ulaştı aynı gün, BIOS'u güncelleyerek geri yolladılar.
ROM ismini küçük yazarak deneyin, bir videoda öyle görmüştüm.
Bulunduğum şehirde resmi MSI servisi yok malesef umarım servise kalmadan hallederim