OnurA

Üyecik
Merhaba. :elsalla:

BIOS üzerinde ne yaptıysam BIOS modunu bir türlü UEFI yapamadım. CSM ve UEFI modları birlikte seçili kalıyor. Sadece UEFI seçmeme rağmen sistem birkaç kere yeniden başlatılıyor, ardından tekrar CSM ve UEFI moduna geri dönüyor.

BIOS sürümüm en güncel sürümde.
Ekran kartım: RX 480 8 GB.
İşletim sistemim: Windows 11 UEFI boot olarak kurulu.
SSD: Corsair MP600 (7000 MB/s okuma hızına sahip olmasına rağmen sistem çok geç açılıyor; ancak açıldıktan sonra işlemler gayet seri yapılıyor).

Sizce sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer ki AMD logosunun altındaki UEFI tik işaretli mi diye soruyorsan evet işaretli
Yıllar önce mining yaparken BIOS güncelledim ama orijinal BIOS attım diye düşünüyorum.
İşlemcin ne? Eğer iGPU varsa, ekran kartını söküp görüntüyü doğrudan işlemciden alarak UEFI’yi dener misin? Secure Boot ayarı Other OS ise Windows Only yap. Belki sorun ekran kartının VBIOS’undan kaynaklanıyordur; en azından bunu netleştirmiş oluruz.

İşlemcin ne? Eğer iGPU varsa, ekran kartını söküp görüntüyü doğrudan işlemciden alarak UEFI'yi dener misin? Secure Boot ayarı other OS ise Windows only yap. Belki sorun ekran kartının VBIOS'undan kaynaklanıyordur; en azından bunu netleştirmiş oluruz.

İşlemci: Intel Core i5 - 11400F.
Bildiğim kadarıyla iCPU yok
Yarın arkadaşımın ekran kartını takıp deneyeceğim belki o şekilde sorun çözülürse buraya tekrar yazarım.