Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

stetra

Uzman
Yer
İzmir
Merhaba.
Yeni sistem topladım. XMP açıyorum RAM hızım 4800MHz'den 6000MHz çıkıyor. Bilgisayarı kapatıp birkaç saat sonra açtığım zaman BIOS kendini sıfırlıyor. XMP kapanıyor ve tekrar RAM hızım 4800MHz oluyor. Bilgisayarımın sistem saatinde bir değişiklik yok.
Güncel BIOS yüklü.

Anakartım MSI Z890 Gaming Plus.

Çözüm
Merhaba, sonunda BIOS problemi çözüldü. Umarım sizde de işe yarar. Lütfen yazacağım yöntemi uygulayın ve sonucu burada paylaşın.
MSI center> live Update > advanced> scan for esıo FW Update. MSI Center üzerinden live Update bölümüne tıklayıp gelişmiş güncelleme kısmında tarama yaptırıp esıo FW isimli çok küçük bir yama kuruyor ve bu şekilde problem çözüldü. 12 saat sonra bilgisayarımı açtım ve sıkıntısız açıldı.

Güzel haber umarız BIOS güncelleme ile çözüme kavuşur. Teşekkürler.

Sorun yukarıda bahsettiğim yöntem ile çözüldü.
Merhaba.
Yeni sistem topladım. XMP açıyorum RAM hızım 4800MHz'den 6000MHz çıkıyor. Bilgisayarı kapatıp birkaç saat sonra açtığım zaman BIOS kendini sıfırlıyor. XMP kapanıyor ve tekrar RAM hızım 4800MHz oluyor. Bilgisayarımın sistem saatinde bir değişiklik yok.
Güncel BIOS yüklü.

Ayarları kayıt edip çıkıyorsunuz değil mi? F10'a basın.

Kapattıktan birkaç saat sonra açtığım zaman BIOS sıfırlanıyor. Muhtemelen ram ile ilgisi var. XMP kapanıyor. 48000MHz hıza dönüyor.
RAM: GSKILL Triden Z5 16*2 32 GB 6000mhz CL 32
Anakart: MSI z890 GAMİNG plus

Arkasından güç düğmesinden ya da güç kablosundan çektiğim zaman BIOS sıfırlanıyor ama kapatmadığım zaman normal açılıyor. Elektriği kestiğimde sıkıntı oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kapattıktan birkaç saat sonra açtığım zaman BIOS sıfırlanıyor. Muhtemelen ram ile ilgisi var. XMP kapanıyor. 48000MHz hıza dönüyor.
RAM: GSKILL Triden Z5 16*2 32 GB 6000mhz CL 32
Anakart: MSI z890 GAMİNG plus

Arkasından güç düğmesinden ya da güç kablosundan çektiğim zaman BIOS sıfırlanıyor ama kapatmadığım zaman normal açılıyor. Elektriği kestiğimde sıkıntı oluyor.
Merhaba sorunu çözebildiniz mi? Aynı sıkıntıyı yaşıyorum.

Merhaba.
Güncel BIOS yüklü.

Anakartım MSI Z890 Tomahawk, işlemci 265kf, RAM G.Skill 32 7200. PC'yi prizden çekmediğim sürece hiçbir sıkıntı yok. Prizden çekince yeniden açtığımda BIOS'taki tüm ayarlarım sıfırlanıyor. Denemediğin yöntem kalmadı. Lütfen sorunu çözdüyseniz paylaşır mısınız?

Son düzenleme:
A101'de bile satılan BIOS pilleri var. İlk denemeniz gereken yeni bir pil alıp takmak. Sadece sistem saati değişmiyor o zaman BIOS pili sağlamdır diye düşünmeyin.

Sistem saatini internetten çekiyor olabilir.

Ayrıca bazı RAM'lerin belirli slotlara belirli sırada takılması gerekiyor. Yoksa sorun çıkartıyor.

Bugün yeni pil taktım sıkıntı yine devam etti. Ramlerin yerlerini değiştirdim yine olmadı. PC'yi kapattığımda internet kablosunu çıkardım 2 saat sonra açtım yine BIOS sıfırlandı ama saat günceldi. 1 haftadır uğraşıyorum. PC istisnasız her kapatıp açtığımda önce açılıyor ekran gelmiyor 2 3 saniye sonra kapanıyor yeniden açılıyor ve BIOS'u sıfırlıyor. Yani her yeni açtığımda 2 kez açılıyor ve bios sıfırlanıyor .

Merhaba.
Güncel BIOS yüklü.

Sorunu çözebildiniz mi? Lütfen cevap yazar mısınız?

Son düzenleme:
Bugün yeni pil taktım sıkıntı yine devam etti. Ramlerin yerlerini değiştirdim yine olmadı. PC'yi kapattığımda internet kablosunu çıkardım 2 saat sonra açtım yine BIOS sıfırlandı ama saat günceldi. 1 haftadır uğraşıyorum. PC istisnasız her kapatıp açtığımda önce açılıyor ekran gelmiyor 2 3 saniye sonra kapanıyor yeniden açılıyor ve BIOS'u sıfırlıyor. Yani her yeni açtığımda 2 kez açılıyor ve bios sıfırlanıyor .

Sorunu çözebildiniz mi? Lütfen cevap yazar mısınız?
merhaba maalesef sorun çözülmüş değil. bende pirizden çekmiyorum (psu düğmesinden kapatmıyorum) o şekilde sıkıntı yok . ama neden oluyor anlamış değilim. sizdede sıkıntı olması ilginç. bende fişi çekmediğim zaman kapanıp açılma sorunu yok gayet normal çalışıyor. burdada birtane çözüm bulamadım kimsenin bilgisi yok.

sistemim

anakart : msı z890 gaming plus 9200mhz
işlemci : intel ultra 6 265k
ram : gskill trident z5 6000 mhz cl32 16*2: 32gb ram
ekran kart: asus dual rtx 4070 süper
psu : fsp hydro g pro 1000 watt
kasa : cooler master masterbox 600 tg
sıvı soğut: msı mag coreliquıd i360

Son düzenleme:
Merhaba maalesef sorun çözülmüş değil. Bende prizden çekmiyorum (PSU düğmesinden kapatmıyorum) o şekilde sıkıntı yok. Ama neden oluyor anlamış değilim. Sizde de sıkıntı olması ilginç. Bende fişi çekmediğim zaman kapanıp açılma sorunu yok gayet normal çalışıyor. Buradada bir tane çözüm bulamadım kimsenin bilgisi yok.

Sistemim.

Anakart: MSI Z890 Gaming Plus 9200MHz.
İşlemci: Intel Ultra 6 265k.
RAM: G.Skill Trident Z5 6000 MHz CL32 16*2: 32 GB RAM.
Ekran kart: ASUS Dual RTX 4070 Super.
PSU: FSP Hydro G PRO 1000 watt.
Kasa: Cooler Master Masterbox 600 tg.
Sıvı soğut: MSI MAG CoreLiquid I360.

Yarın Vatan Bilgisayar'a götüreceğim. Ben RAM'lerden şüpheleniyorum. Ama oldukça can sıkıcı bir problem bütün BIOS ayarlarım kayboluyor ve her seferinde açılırken kapanıp geri açılıyor. Saatlerce oyun oynuyorum hiçbir sıkıntı olmuyor. Fişten çekmediğim sürece hiç sıkıntı yok.

Sistemim.
Anakart: MSI Z890 Tomahawk Wi-Fi
İşlemci: Intel Ultra 7 265kf.
RAM: G.Skill Trident Z5 7200 MHz CL 34 16×2
Ekran kartı: MSI RTX 2080 Ti
PSU: Corsair RM 1000 watt.
Sıvı soğutma: Corsair H115i
Kasa: Corsair 780t.

Yarın Vatan Bilgisayar'a götüreceğim. Ben RAM'lerden şüpheleniyorum. Ama oldukça can sıkıcı bir problem bütün BIOS ayarlarım kayboluyor ve her seferinde açılırken kapanıp geri açılıyor. Saatlerce oyun oynuyorum hiçbir sıkıntı olmuyor. Fişten çekmediğim sürece hiç sıkıntı yok.

Sistemim.
Anakart: MSI Z890 Tomahawk Wi-Fi
İşlemci: Intel Ultra 7 265kf.
RAM: G.Skill Trident Z5 7200 MHz CL 34 16×2
Ekran kartı: MSI RTX 2080 Ti
PSU: Corsair RM 1000 watt.
Sıvı soğutma: Corsair H115i
Kasa: Corsair 780t.

Bankada bilgi verirmisiniz . Duruma göre bende götüreyim.

Banada bilgi verirmisiniz . Duruma göre bende götüreyim.
Bende ramlerden şüpheleniyorum. Daha önceki sistemimde şimdiki ramleri kullanıyordum ve bir sıkıntı yoktu .

Son düzenleme: