Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba. Sistem özelliklerim şöyle;
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 5800 X3D.
  • Anakart: MSI Tomahawk Max B450 AM4.
  • Grafik: ASUS TUF RTX 3060 12 GB OC.
  • RAM: Corsair 3200 MHz DDR4.

Arkadaşlar sistemimde halihazırda Samsung 970 EVO Plus 250 GB SSD mevcut. Fakat artık yetersiz geliyor. Bazı oyunları SSD'ye kurduğum için disk yetmez oldu. Sabit diskim var ama onda da çok yavaş ilerliyor malum. Ana kartımda bir adet M.2 SSD girişi mevcut. Yeni bir Samsung 980 Pro 1 TB SSD alma niyetindeyim. Alırsam eğer halihazırdaki SSD boşa düşecek ve boşa düşsün istemiyorum. Ayrıca alacağım yeni SSD anakart ile uyumlu çalışır mı? Eğer uyumlu çalışcaksa boşa düşen SSD'yi bir çevirici ile kullanmaya devam etmek istiyorum. Anakartıma uygun çevirici ile kullanabilir miyim?

Artı olarak kasamın ön panelinde USB Type-C bağlantısı var. Anakartın arkasında Type-C çıkışı var fakat ön paneldekini de kullanmam için bir çevirici mevcut mudur?
Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Şimdiden teşekkür ederim ilginiz için.

Çözüm
Teşekkür ederim hocam. Ek olarak da sadece anakartı değiştirmek istemiştim onun için de böyle bir seçim yapmıştım. Şayet uygun duruyorsa buna da geçiş yapabilirim.
IMG_1967.webp

Artı -1 Eksi
Efendim, anakart pahalı. Size tavsiyen ASRock B550 Pro 4 veya X570 Pro 4 modelidir.

Bu modelleri hiç kullanmadım ve X570'e nazaran bayağı ucuz gibi geldi. Bilirsiniz ki X570'ler ucuz olmaz normal de. Bu marka hangi firmanın güvenilir mi uzun ömürlü mü? Yıllardır şu an da ki anakrtımı kullanırım bir sorun görmedim daha. İnsan güvenemiyor.

Bu modelleri hiç kullanmadım ve X570'e nazaran bayağı ucuz gibi geldi. Bilirsiniz ki X570'ler ucuz olmaz normal de. Bu marka hangi firmanın güvenilir mi uzun ömürlü mü? Yıllardır şu an da ki anakrtımı kullanırım bir sorun görmedim daha. İnsan güvenemiyor.

ASRock güvenilir bir firmadır.

X570 modeli: Asrock X570 PRO4 4400 MHz AM4 DDR4 Anakart Fiyatları ve Özellikleri

Konu: Asrock güvenilir mi?

Ek: Efendim, şu anda bu anakartın B550 modelini satın aldım. İşlemci geldiği zaman inceleme yapabilirim.