Pcman80

Üstün
Yer
Gerçekte var olmayan yer.
Merhaba hocalarım. Benim bisikletim sürekli kaset dişlisini (arka vites) bozuyor. Ben de bisikletçime götürdüm. Bisikletçi de dedi ki: "Bıktım artık, problem büyük ihtimalle jantta. Jant sipariş edeceğim." dedi, bekliyoruz.

Ama benim anlamadığım bir şey var: Dişlinin jantla bir alakası yok ki. En fazla göbekle olur, yani neden jant? Hadi zincir dese mantıklı, zaten aklımda da o vardı.

Bisikletim MTS 4600 V modelidir.
Şaka maka, o bisikletin kaset dişlisi 21 kere değişti.

Son düzenleyen: Moderatör:
21 diyorsun, güvenmekten başka çare yok. Jant değişsin birde öyle deneyimleyin.

Temsili değil ama şu ana kadar işini hakkaniyetiyle yapan bisikletçi - motorcuya denk gelmedim. Motoru her tamirciye götürdüğümde bir vidası eksiliyor. Keşke yeterli ekipman olabilse de biz yapsak.

Eskiden bisikletimin lastiği her Allah'ın günü patlardı. İki üç günde bir mahalledekine gider yamalatırdım. Birkaç ay sonra bıktım komple iç dış değiştirdim lastikleri ve çözüldü. Meğer dış lastiğim çok eskidiği için cam diken vs olduğu gibi içine geçiriyormuş.

O bisikletçi muhtemelen bunu biliyordu ama parasını aldı geçti, çocuk aklımla lastik değişimi yapmasam daha çok para yolardı benden.

Anlayacağın bu işlerde herkese güven olmuyor, en iyisi kendi başının çaresine bakman. Anlattığına göre dişli ya gevşiyor ya da eğik durduğu için aşınıyor. Jantta eğiklik var mı kontrol et, bir şeyi yoksa göbek değişimi yeterli olacaktır, istersen başka bir bisikletçiye götürüp ikinci bir fikir alabilirsin.

Eskiden bisikletimin lastiği her Allah'ın günü patlardı. İki üç günde bir mahalledekine gider yamalatırdım. Birkaç ay sonra bıktım komple iç dış değiştirdim lastikleri ve çözüldü. Meğer dış lastiğim çok eskidiği için cam diken vs olduğu gibi içine geçiriyormuş.

O bisikletçi muhtemelen bunu biliyordu ama parasını aldı geçti, çocuk aklımla lastik değişimi yapmasam daha çok para yolardı benden.

Anlayacağın bu işlerde herkese güven olmuyor, en iyisi kendi başının çaresine bakman. Anlattığına göre dişli ya gevşiyor ya da eğik durduğu için aşınıyor. Jantta eğiklik var mı kontrol et, bir şeyi yoksa göbek değişimi yeterli olacaktır, istersen başka bir bisikletçiye götürüp ikinci bir fikir alabilirsin.
Hocam bir daha olursa kendin değiştireceğim. Yaptığı şey jantı söküp diğerini oynatıp yenisini takmak. Hocam zaten bisiklet dandik bir şey, bir sonraki bisiklette ne olursa olsun kendim yapacağım.