Dersim lobisi, mama lobisi. Bu lobi konularinda yetkili bir abiye benziyorsun sen, var mi bilmedigimiz boyle farkli lobiler? Aydinlatsana bizi biraz, ne diye aratalim mesela bu lobi konularini.

Santa clause pardon Mama lobisi gercek diye dolanan biriyle ne tartisilabilirse artik, ikili tartismaya donmesin duyorsun bir de.

Boşuna uğraşma, çocuk cehabeli. Anlamaz.
Yanlis tahmin dostum. HDP'ye verdim son secimlerde hep oylarimi. Vatan haini terorist ilan et hadi.

Dersim lobisi, mama lobisi. Bu lobi konularinda yetkili bir abiye benziyorsun sen, var mi bilmedigimiz boyle farkli lobiler? Aydinlatsana bizi biraz, ne diye aratalim mesela bu lobi konularini.

Santa clause pardon mama lobisi gercek diye dolanan biriyle ne tartisilabilirse artik, ikili tartismaya donmesin duyorsun bir de.
AKP yapsaydı bu olayı acaba burada olup eleştirebilecekler mıydı veya AKP'li olanlara AKP'li anlamaz filan diye çıkışacaklar mıydı en merak ettiğim şey bu ayrıca çok haklısınız size katılıyorum.

Şu canını yediğim ülkesinde hâlâ "Sen AKP'lisin" , "Sen CEHAPE'lisin" muhabbetleri dönüyor ya hayretler içerisindeyim ya. Yıl olmuş 2024, köpek muhabbeti yeni yasaklanmaya çalışıyor ve bazıları itiraz ettiği için topun ağzına konuluyor falan. İtiraz eden de sıkıntılı, bu zamanda bu yasayı getiren de sıkıntılı. Bunun partiyle oyla falan alakası yok. Bunu ne zaman idrak edersiniz acabası ?

Santa clause pardon Mama lobisi gercek diye dolanan biriyle ne tartisilabilirse artik, ikili tartismaya donmesin duyorsun bir de.

Yanlis tahmin dostum. HDP'ye verdim son secimlerde hep oylarimi. Vatan haini terorist ilan et hadi.

Dostun YA DA arkadaşın değilim, benden küçük olduğun çok belli. Kişi kendini bilir.

Şu canını yediğim ülkesinde hâlâ "Sen AKP'lisin", "Sen CEHAPE'lisin" muhabbetleri dönüyor ya hayretler içerisindeyim ya. Yıl olmuş 2024, köpek muhabbeti yeni yasaklanmaya çalışıyor ve bazıları itiraz ettiği için topun ağzına konuluyor falan. İtiraz eden de sıkıntılı, bu zamanda bu yasayı getiren de sıkıntılı. Bunun partiyle oyla falan alakası yok. Bunu ne zaman idrak edersiniz acabası?

Sende tutarsızsın ama belli ki liberal düşünceye sahipsin. Bir parti başkanı çıkıp ben uyutmam der ise bu parti işine döner. Particilik zaten kötüdür. Bunu destekliyorum. Fanatizm ve particilik gericiliktir. Ben ne yazdım, köklü olan çıban partiyi Türkiye'den kurtarmak gerekiyor. Bugün bu ülke bu halde ise bu güruh yüzünden böyle.

Alıntı bırakayım, yine benzer bir konuda tartışılmıştı.

(Metropoll sokak köpeği anketinden bahaediyorum.) Zannetmiyorum. "Uyutmak" ne demek bilmeyen insanlara anket yapılırsa elbet farklı sonuçlar çıkar. Anket şirketlerine olan inancımızı kaybedeli de çok oluyor zaten.

"Barınaklara alınmalı" demişler ama total sayısı sadece 250 olan barınakların koşullarından bahsetmemişler, e zaten koşullardan haberleri de yok ki bahsetsinler. Bu barınaklar 1000 köpek kapasiteli -ki o kadar bile değil- olsa yine kurtarmıyor. Tamamen yetersiziz. Elimizde köpek sayısını veren veriler bile yok. Daha kaç tane var onu bilmiyoruz, tahminler üzerinden gidiyoruz. Veteriner sayımız aşağı yukarı 10.000 civarında. 10 senede 600.000 köpek uyutmus Tayvan'da güncel sayı 6000 kusur. Uyutsak bile bu yetersizliklerle kısa sürede çözemeyeceğiz.

Eki Görüntüle 50290

Biraz da uyutma meselesinin sıkıntılarından bahsedeyim, veterinerlere büyük iş düşüyor. Psikolojileri kaldırmayabiliyor hatta. İntihar edenler olmuş geçmişte. Yine Tayvan orneginden gideyim:

Mesela bu insanlara yüklenen sorumluluğun da altından kalkabilecek miyiz? Bu işi yapmak istemediklerinde ne olacak? Hiçbir şey yok ortada. Sığır gibi atlıyoruz "hadi uyutalım" diyerek.

Meseleye döneyim, bu intihar sonrası Tayvan uyutma işlemini yasaklıyor. Yasakladığı için şu an güncel başıboş kedi/köpek sayıları 500.000 civarında. Sahipli kedi/köpek sayısı 2022'de 2,5 milyon civarı denmiş. Tayvan'in insan nüfusu ise 23 milyon. :) Toplumun %10'u evcil hayvan sahibi.

Ayni sayı Türkiye'de 4 milyon. Nüfusumuz neredeyse 90 milyon olacak.

Dolayısıyla, halkıyla iktidarıyla bu sorunu cozemeyecegiz. İster uyutulsun diyenler ister demeyenler ellerinde sıfır veri ile konuşuyor. Bir tane bilirkişinin çıkıp da insanları bilinçlendirdiğini görmedim, belli ki yok. Belli ki o hususta bile yetersiziz.

Şu canını yediğim ülkesinde hâlâ "Sen AKP'lisin" , "Sen CEHAPE'lisin" muhabbetleri dönüyor ya hayretler içerisindeyim ya. Yıl olmuş 2024, köpek muhabbeti yeni yasaklanmaya çalışıyor ve bazıları itiraz ettiği için topun ağzına konuluyor falan. İtiraz eden de sıkıntılı, bu zamanda bu yasayı getiren de sıkıntılı. Bunun partiyle oyla falan alakası yok. Bunu ne zaman idrak edersiniz acabası ?
Koca paragraf boyunca hiçbir şey anlatmamayı nasıl becerdin hocam? Okusana tekrar yargı yok resmen. O da sıkıntılı bu da sıkıntılı şu da sıkıntılı ama ne oluyorsa olmasın böyle devam edelim mi? Bu ortayolculukla da olmaz yalnız. İnsanın bir yere meyletmesi lazım.

Bu arada kimse oy veren kitleye eleştiride bulunmuyor. Sağ-Sol kavgası biteli çok oldu. Özellikle CHP yerine “cehape” demek bir çeşit Meme ve dejenere Y-CHP’ye gönderme yapıyor. Kimsenin bir zümreyi hedef aldığı yok. Zaten ne ucube bir konu ki bi HDP’li ile onun her dediğini Okeyleyen sözde Atatürkçü bir profili kist hidatik ya da kuduzdan dolayı ölmemeye ikna etmeye çalışıyoruz. Anlamadıklarından değil, anlamak istemediklerinden. Kötü niyetliler.

Dostun YA DA arkadaşın değilim, benden küçük olduğun çok belli. Kişi kendini bilir.

Sende tutarsızsın ama belli ki liberal düşünceye sahipsin. Bir parti başkanı çıkıp ben uyutmam der ise bu parti işine döner. Particilik zaten kötüdür. Bunu destekliyorum. Fanatizm ve particilik gericiliktir. Ben ne yazdım, köklü olan çıban partiyi Türkiye'den kurtarmak gerekiyor. Bugün bu ülke bu halde ise bu güruh yüzünden böyle.

Siyasete ne kadar uzak durulabiliyorsa o kadar uzağım hocam. AKP, CHP, MHP beni gram ilgilendirmiyor. Bu ülkede düzeltilmesi gereken o kadar çok şey var ki... ve bunu şu andaki iktidar değil de yerine X partiden biri gelse onların bile yapması onlarca yıl alır. O yüzden bıraktım particiliği, gerek yok.
O yüzden parti uğruna, elinize bir şey geçmiyorsa birbirinizi kırmayın. Benim demek istediğim bu :)

Siyasete ne kadar uzak durulabiliyorsa o kadar uzağım hocam. AKP, CHP, MHP beni gram ilgilendirmiyor. Bu ülkede düzeltilmesi gereken o kadar çok şey var ki... Ve bunu şu andaki iktidar değil de yerine X partiden biri gelse onların bile yapması onlarca yıl alır. O yüzden bıraktım particiliği, gerek yok.
O yüzden parti uğruna, elinize bir şey geçmiyorsa birbirinizi kırmayın. Benim demek istediğim bu :)

Sen galiba Norveç'te falan yaşıyorsun. Kusura bakma biz Orta Doğu'da yaşıyoruz. 3.dünya ülkesindeyiz. Siyasi ve politik açıdan dikkatli olmamız gerekiyor. Bende Norveç gibi ülkelerde yaşayıp siyasi çemberin içine düşmeyip keyfime bakmak isterdim. 1 maaşım ile 24 çıkışlı telefon almak isterdim. Kusura bakma, cahillik ettik. Bir mama lobisi, köpeksever tayfa sorunu ve parti sorunlarımız ile senin de moralini bozuk.