Mükemmel ASUS teknik servis deneyimi

Evet arkadaşlar bu ülkede her gün daha komik bir şey yaşamadan duramıyoruz şükürler olsun. 5 gün öncesinde ASUS Vivobook 15'ime sol tarafından çok az bi' miktarda kola döktüm. Sonrasında hızlıca temizledim ve arkasını açıp kontrol ettim her şeyi ama klavyesi yapış yapış oldu 1 gün sonra.

Dedim garantiye göndereyim orada klavyeyi değiştirsinler de garantim yanmasın ben değiştirince. Neyse UPS kargo aldı götürdü, bugün arandım ücretli onarım seçeneği için, bana diyorlar ki 21 bin TL! Evet arkadaşlar yanlış duymadınız, 21 bin TL. Bilgisayarın sıfırı şu anda 16 bine satılıyor.

Dedim ne oldu bu kadar, anakart değişecekmiş, batarya değişecekmiş, SSD değişecekmiş, klavye değişecekmiş, ARKA KASA bile değişecekmiş (en komiği buydu), bir de işçiliğe 1500TL istiyormuş güzel dostlarım, bak sen şu işe ya. Dedim bana görsel sağlayın nerelere sıvı teması olmuş, paylaştıkları görseli ekliyorum:

Bana paylaştıkları tek görsel bu, anakarta geldiği görülüyormuş ve komple değişecekmiş. Bataryanın da dış plastiğinde kola var sadece orası ayrı komik. Dedim zahmet edip profesyonel ekipmanlarınızla şu parçaları temizleyip klavyeyi değiştirip gönderemez misiniz? Maalesef kısmi onarım olmuyormuş, ya 21K ya ödeyeceğim ya da geri isteyeceğim. Ben de direkt geri istedim, klavyeyi kendim değiştiririm temizlerim anakartı, en kötü pilin soketini de değiştirip keyfime bakarım. Bu rezilliğe para kaptırmaya hiç mahalim yok.

İşin en komiği SSD'yi çıkarıp bakmıştım ve etiketine 1 damla kola gelmişti, arkası önü çevirdim takıp tekrar çalıştırdım ve bir sorun göremedim. DRAMless 512GB SSD komple değişmesi gerekiyormuş ve 2500 küsür lira para istiyorlarmış buna paşalarım ya.

Bilgisyarın sıfırı zaten 16 binken yaptıkları şu komik teklif gerçekten güldürdü, bir daha da asla bir şey almam bu markadan, aldırmam da. İstediği kadar F/P iyi ürün yapsın, böyle komik bir teknik servis sunacaksa cidden gerek yok. Başka görsel de paylaşmıyor bana, arızaya sebep olan her şey bu görselin içindeymiş zaten. Arka kasasına 1 damla kola gelmişti silince lekesi bile kalmamıştı, ondan ne istediniz onu da çözemedim.

Almayın aldırmayın arkadaşlar, coil whine da yapıyordu zaten hayvan gibi, GPU clock'larına da BIOS'tan lock atıp, VRAM allocate'e bile izin vermeyen bir firma kendileri zaten. GPU'nun memory clock'u RAM yükselttiğim halde 800MHz'de sabit kalıyor diye kendilerine ulaştığımda bu zaten oyun bilgisayarı değil diye komik bir yanıt almıştım vaktinde.

Her şeyi anlarım ama şu arka kasaya ve SSD'ye para istemek gerçekten komik. Bir de kendilerine gönderirken sevgi dolu bir not yazmıştım istediğim şeyleri ve detaylı şekilde nolduğunu açıklayan, hata bendeymiş. Destek olmaktan çok bilmeyen anlamayan kesimden para koparma derdindeler. Ne diyeyim, sadece size anlatmak istedim bu maceramı.

İşlemsiz iade aldığım için geliş kargosunu da ben ödeyeceğim, durduk yere para da çıktı.

ASUS servis de bu gibi örnekleri çokça görüyorum kendim de 7 yıl ASUS laptop kullandım sorunları asla bitmedi. Sıfır fiyatından daha fazla onarım ücreti istemek nedir?

Anakart SSD vs garantiye girmeyeyecekse neyi garantiye alıyorlar Çok merak ediyorum geçmiş olsun.

Son düzenleme:
HP falanda böyle bence çoğu marka böyledir belki de Asus vs. öneren çok insan var ama bu tarz konularda onları pek göremiyoruz.
Daha uygun fiyatlı çözüm istiyorsanız ya kendiniz bakacaksınız garanti yanacak ya da esnafa baktıracaksınız o da garantiyi bozar ancak "garanti" kavramı benim için son 10 yıldır yok. Süpürge al, TV al ne alırsan al pazarlama reklamı gibi yok 10 yıl garanti yok bilmem ne ya senin servisin böyle olduktan sonra her yeri garanti olsa ne ? Olmasa ne ? Bir de askeri test diye Asus'un reklamı da var.

Reklamlara, markalara vs. güvenmekten ziyade kendinize güvenin çünkü tek garanti sizsiniz, kola içerken vs. çok dikkat etmek lazım bir de şekerleniyor o temizlemezsen yapış yapış oluyor eyvah eyvah. En çok korktuğum şey laptopta darbe alması vs. değil su dökmek, kola dökmek, ayran dökmek bu tarz sıvı maddeler dökmektir.

Bir de açıkçası bir marka tutma gibi, savunma gibi bir huyum yok bana göre bilgisayar işinden az çok anlayan biriyseniz size marka fark etmez. Hangi ürün daha kaliteli veya daha az kaliteli oluyor anlarsınız. Biri daha az kaliteli malzemeye sahip olabiliyor laptop gibi teknolojik cihazlarda biri biraz daha kaliteli olabiliyor malzeme olarak biri daha soğutmaya önem veren tasarım kullanır kimi de soğutmadan feragat eder hafiflik şıklık gibi şeylere ön plan verir bu markaya kasaya göre laptoplarda değişen bir şey ve en önemli şeylerde bunlar. Bazıları oyun ve performansa önem verir bazı üreticiler de denge kurmaya çalışır bazısı da fanları çok gürültü yapmasın diye özellik eklemeye çalışır. W değeri laptoplarda çok önemli ekran kartı için işlemci için vs. aslında çok zor bir şey değil yani bu yazdığım şeyleri kafanızda tutup işinize yarayan modeli seçtikten sonra basit bir işlem. İnsanların bu tarz konularda "Asus'un servisi de böyleyse Asus almayın" gibi tavırları oluyor ve cihaz alırken kararsız kalıyorlar çekiniyorlar ama dediğim gibi işiniz servise düşsün pahalı cihazlarda çoğu markanın servisi böyle davranacaktır. Sonuçta Türkiye'de üretilen parçalar değil yani değiştirmeye kalktığında ve hafif işlemlerde bile abartıyorlar. Bu sayfada atılan mesajların aksine ben Asus'un laptopunu sıfır almıştım ve 10 yıl gibi bir süre kullanıp en son fanları arızalanınca emekliye ayırmıştık öyle sorunda çıkaran bir cihaz olmadı bize. Fanları ekonomik ömrünü tamamladı o kadar. İçinde HDD vardı, SSD taksanız canavar olur muhtemelen. CD disk yeri bile vardı...

Son düzenleme:
Daha uygun fiyatlı çözüm istiyorsanız
Mecbur öyle yapacağız, bataryanın soketini vs. temizlemeyi düşünüyoruz bilgisayarcı amcamla, o da garanti yanmasın diye göndermemi söylemişti ama ikimiz de böyle bir şey beklemiyorduk.

Bilgisayarda her şey çalışıyordu zaten ben de iyice temizlemiştim sıvı gördüğüm her yeri çok fazla gelmemişti neyse ki dediğim gibi, iyice temizleyip klavyesini değiştireceğim veyahut wireless bir klavye alacağım parça olarak buldum 1600 liraya. Yanacaksa yansın garanti, istedikleri kadar garanti olsunlar sıfırı 16 bin lira olan bir seye 21 bin lira tamir ücreti istemek gercekten ilginc.

Türkiye'de aslında bir ürüne sıfır diye fazla para verirken garantisi olsun diye vermiyoruz çünkü garanti bir reklam ürünü oldu maalesef, gerçekler sıfır ürüne garantisi olsun diye para vermek değil gerçekler ürün mahvolmuş, yıpranmış, sorunlu gelmesin kafa rahat olsun diye verdiğimiz bir ücret oldu aslında. Zira sıfır ürünü bakması, kurulaması, temizlemesi var bir de başkasının pislettiği ürüne bakması temizlemesi var her türlü servis ürünü sağlam bile göndersen sana işçilik vs. faturalandıracak en iyisi kendim uğraşayım ama sıfır ürünle kendi hatamla uğraşayım parası veriyoruz. Temizliğine para veriyoruz yoksa 2. el almak herkes ister. Böyle de garanti servisleri görünce insanın sıfır ürün alası gelmez bile ama el muhtaç ediyorlar.

Her markanın her ürününde hemen hemen var bu ama laptop camiasında nirvana yaptı, yok ömür boyu bakım garantisi yok bilmem ne. Monster mesela bunun reklamını ben ilk Monster'dan duydum. Sonra baktı tutuyor Casper'da atladı arkasından temizlik garantisi diye. Ya siz ürününüzü kaliteli yapın ama hiç servis garantisi vermeyin daha iyi...

Bir de kargo esnasında sorumluluk almıyorlar ya şaka gibi.

Son düzenleme:
Kullanıcıdan kaynaklı olmasaydı para almayabilirlerdi. Benim ASUS ROG Ally servis ücreti en az 1000 dolardı. Fabrika hatası dolayından olduğu için benden ücret almamışlardı.

Güncelleme:
Salı günü bu tekliften sonra işlemsiz iadesini istediğim cihaz kargoyu ben ödemek zorunda olduğum halde 4 gündür kargoya verilmiyor. Oksitlensin de iyice yansın diye bilerek yapılıyor sanırsam, sıfırı 15 binlik makineye 21k tamir ücreti çıkarmaya utanmıyorlar ama.

Bunlardan bir daha bir şey alırsam şerefsizim.

Yeni güncelleme:

Servise gönderdiğim ve iadesini istediğim bilgisayar sonunda elime ulaştı. Klavyesini ne kadar temizlesek de birkaç tuşunda minik bir yapış yapışlık kaldı fakat çok da sıkıntı değil. Tuşlar iptal olmadığı sürece değiştirmeyeceğim klavyesini şimdilik. Onun dışında anakartı ve diğer bileşenleri bir güzel temizledik. Bilgisayar şu anda tamamen fonksiyonel şekilde sorunsuz çalışıyor.

Her şeyi değiştirecekti ASUS bey. Bir de teknik servis diyorlar kendilerine.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…