CanPatrioTic

Yetkin
Yer
Ankara
Arkadaşlar merhaba, bu konuda kafam oldukça karıştı. Bir bakan sonradan takılan multimedya cihazların yasak olduğunu söylüyor; ancak başka bir yetkili, sürücünün görüşünü kapatmadığı sürece yasak olmadığını söylüyor.

Peki bu konuda kesin olarak “şu yasaktır” ya da “şu serbesttir” diyebileceğimiz net bir bilgi var mı? 1 Nisan'a kadar süre verdiklerini söylüyorlar.

Konu ile bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Dün ailemle de bu konuyu tartıştık ve araba kısa süre önce vizeye girdi, anladığım kadarıyla görüş kapatmadığı sürece multimedya serbest, ayrıca aracın orijinalinde olan herhangi bir şey direkt serbest. Direkt yasak olsa çoğu aracın üretiminin durdurulması gerekirdi, örnek olarak TOGG araçların konsolu tamamen ekran diye biliyorum.

Benim bildiğim sonradan takılan ama Video oynatabilen (netflix youtube) ve görüş kapatan multimedyalar yasak. Sadece BT usb ile müzik dinleme amacı taşıyan multimedyalar yasak değil. Ama yayınlanan bir kararname varsa orada nasıl yazdığını bilmiyorum. Araştırdığım kadarıyla otomobil tutkunları bu şekilde söylüyor.

Benim motorda KN master ın Android Auto/Apple CarPlay multimedyası var, gidona tam otaladığım için görüşü kapatmıyor ve bundan dolayı ceza yazmadılar. Ama bir konuda sorun oluştu, hareket halinde video açar dediler bende dedim ki "Android Auto ve Apple CarPlay politikaları gereği araç hareket halindeyken video açılmaz, kaldı ki bu iki işletim sisteminde de YouTube erişimi yoktur dedim. İnanmadılar, test ettiler sürüp ve bir sıkıntı olmadı. Araba konusuna gelecek olursak, Tesla ekran gibi araba camının sınırını geçip görüşü engellerse o zaman sıkıntı var. Fabrikasyonlarda ise sıkıntı yok. Bizde MG HS var, multimedyası fabrikasyon olarak cam sınırının üstünde ve ceza yazamazlar. Yazsalar bile sulh ceza hakimliğince %100 haksız ceza kararı verilir ve dava kapanır.

Bakanın açıklamasına göre sonradan koyulan her ekran yasak. Biz de daha 1 hafta önce yeni ekran taktırmıştık. Takılan ekran üst kısımda değil, klimanın altında ve görüş açısına hiçbir etkisi yok ama yine de yasak.

Saçma sapan işler, nereden para koparacaklarını bilmiyorlar artık.