Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
Bu sorum genel olarak @Yener K hocamıza gelecek.
Yeni uni-t UT33D+ modelini aldım. Bugün v~ bölümünde 200 kısmında ölçüm yaparken yanlışlıkla MOSFET'in 2 bacağını birbirine değdirdim ve bir şey patladı. Multimetreyi kontrol ettiğimde kısa devre ve diğer modları çalışıyordu. Bu öyle kısa devrelerle kolay bozulabilecek bir alet mi? Yoksa kendi içinde bu durumlara karşı bir koruması var mı? İlk defa kendim alıp kullandığım için biraz endişeliyim.

Ekleme: Az önce pillerler deneme yaptım. Üstlerinde yazan voltajları doğru şekilde gösteriyor multimetre.

Son düzenleme:
Çözüm
Voltaj konumunda kolay kolay bir şey olmaz. Belki Mosfet zarar görmüş olabilir. Bir de içinde sigorta bulunur. Genelde yanlış akım ölçerken atar. Kontrol edebilirsiniz.
Voltaj konumunda kolay kolay bir şey olmaz. Belki MOSFET zarar görmüş olabilir. Bir de içinde sigorta bulunur. Genelde yanlış akım ölçerken atar. Kontrol edebilirsiniz.

3 4 farklı şey ölçmeyi denedim hepsinde voltajları doğru verdi. Dediğiniz gibi yüksek ihtimal MOSFET'i patlattım çünkü ortadaki bacağı - ye değdirdim. Daha alet bugün elime ulaşyı bozulsaydı oturur ağlardım :D