HDDKullanıyorum
Üstün
Sağlam modeldir tepki süresi hızlı, beğenmiştim. Nispeten ince bir tasarımı da var.
Hepsi aynı model mi bilmiyorum ama bunlar fazla kalitesiz. Hiç güven vermiyor.Milyonculardan bu tarz bir multimetre almıştım sizin gibi çok fazla gerilimle vs uğraşmıyorum işimi görüyor.
Temassız özelliği hoş görünüyor. Videosuna baktım, 1-2 cm öteden anlayabiliyor. Duvardaki kablonun nereden koptuğu pek önemli değil gibi. Kağıt evde yaşamıyoruz sonuçta. Yine de elimdeki uzatma kablosunda ek yapmak için hoş bir özellik.Ben şahsen kullanıyorum AC 200-600C DC 20-200-600 kademelerine sahip.
Ohm yani direnç, buzzer (kablo sağlamlık kontrolünde kullanacağın kademe), NCV (temassız elektrik gerilim algılama çok uzağı almıyor), bunda kapasitör ölçümü yok daha büyüklerde var.
Diğerlerinin 2 katı fiyata karşılık ne sunuyor? Daha önce UT33D+ önermişsiniz.Linkteki model ihtiyacınızı karşılar.
Harf açıklaması için teşekkürler. Dördü açısından ilgimi en çok D modeli çekti. Artı olup olmaması neyi değiştiriyor?Yıllardır kullanırım, henüz pilini bile değişmedim. Basit işler için UT33 serisi müthiş.
Her modelin kendine has 1 ek özelliği var.
A otomatik
B pil ölçme (gereksiz, çöp)
C termometre
D NCV genelde duvar arkası bağlantı kontrollerinde kullanılıyor.
Bende C versiyonu var, otomatik mi manuel mi dersen aynı işi yapıyorsun tercihe bağlı.
En uygun burada buldum, herhangi bir yerden de alınabilir.
O kadar salak olduğumu sanmıyorum, şimdilik elim ayağım tutuyor.Çok tecrübeli değilsen Auto modu olan dijital ekranlı modellerden al. Analog çevirmeli modellerde ölçüm yapacağın şeyi iyi bilerek kademesini modunu değiştirmek gerekiyor, cihazı yakma riskin veya yanlış ölçme riskin olabiliyor.
O kadar salak olduğumu sanmıyorum, şimdilik elim ayağım tutuyor.
Evde basit işler için kullanabileceğim bir multimetre arıyorum.
Multimetre kullanımı konusunda çok tecrübeli değilim.
Elektronik ile işim yok diyecek kadar uzağım. Bu yüzden frekans ve transistör anlamsız kalıyor.@Vavien., kapasitör, Hz, transistör, sıcaklık falan da ölçüyor.
Plus yeni seri, eskileri piyasada bulması zor. D alsan bile D+ gelmesi yüksek ihtimal.
Şöyle ki kapasitörün bozuk olup olmadığını direncini ölçerek anlayabilmek mümkün, direnç okuma modunda avometreler ufak voltaj gönderir ve geçen akımı ölçer. Kapasitör şarj oldukça direnç sürekli olarak yükselir.Kapasite ölçemeyen multimetre ile bunu makine davranışı dışında anlayabileceğim bir yöntem varsa UT33D+ cazip geliyor.