31988

Becerikli
MPO, yani Multiplane-Overlays neye yarıyor? Açık mı kapalı mı nasıl anlarım? GPU ile ilgili bir şeymiş "sanırsam".

Herhangi bir sorun yaşamıyorsan açık kalabilir ancak MPO çeşitli sorunlara neden olabiliyor.

AMD ekran kartı kullanırken fare imleci beyaz alanda kayboluyordu, NVIDIA kullanırken de videolarda ve yazılarda pencere modunda kırmızı kırmızı çizgiler, noktalar çıkmasına sebep oldu bende. O yüzden kapatıyorum.

Varsayılan olarak açık gelir. Kapatmak için rehberim var:

Hocam geç geri dönüş yaptım ama sorun çözüldü. MPO kapattıktan sonra monitörde çizgi çıkması gibi bir sorun yaşamadım.

Soracağım şey başlıkla uyumlu. Yeni konu açmaya gerek yok.

Altta bahsettiğim şey doğru mu, yanlış mı? Müsait zamanda anlatın :)

Uyarı! Yanlış bilgi olabilir, bilmediğim şeyi sorguluyorum.

"MPO açıkken monitörde bir değişiklik olursa tüm pikseller güncellenir. Örneğin, Paint'te bir çizgi çizersem sadece Paint'i çizen pikseller değil, görev çubuğunu oluşturan pikseller de güncellenir. Bilgisayarda bir input yapsam 2.073.600 piksel güncellenecek.

"MPO kapalıyken sadece Paint'te çizgi çizerken boyanan pikseller değişir. Görev çubuğunun pikselleri güncellenmekle ilgilenmez. Paint'te bir kare boyasam, 10.000 piksel güncellenir. MPO açıkken olduğu gibi tüm pikseller güncellenmez.

Doğru/Yanlış ?