Ceasar128

Uzman
Makaleler
2
1727188769081.webp

1727188799498.webp

Multron File Guardian, dosyalarinizi guvenle paylasmak veya depolamak icin olusturulmus dosya sifreleyici aractir, şu an temasi kotu biraz farkindayim ama Beta'da şu an, zaten ileride daha cok gelistirilecek.

AES256 veya AES256-RSA2048 hibrit algoritmasini kullanabilirsiniz, AES-RSA hibrit algoritmasi dosyalari karsi tarafa iletmek icin en iyisidir, public private key yani asimetrik Algoritma'yi simetrik bir algoritma olan AES ile birlestirir. Kullanmasi hiç bilmeyen birine zor gelebilir asimetrik sifreleme ama biraz arastirirsaniz anlarsiniz hemen.

Listeye eklediginiz dosyalari sifrelenmis sekilde .multronfguardian uzantisiyla baska bir dosyaya aktarir, orijinal dosyayi isterseniz silebilirsiniz size kalmis, bununla ilgili bir ayar koyacagim ileriki surumlerde.

Acik kaynaktir, kodlarina da bakabilirsiniz isterseniz.

Ileride daha cok ozellik gelecek takipte kalabilirsiniz.

GitHub: GitHub - drwellss/MultronFguardian: Multron File Guardian - A File Encrypter/Decrypter With AES256 And AES256-RSA2048 Hybrid Algorithm.

Eki Görüntüle 85634

Eki Görüntüle 85635

Multron File Guardian, dosyalarinizi guvenle paylasmak veya depolamak icin olusturulmus dosya sifreleyici aractir, şu an temasi kotu biraz farkindayim ama Beta'da şu an, zaten ileride daha cok gelistirilecek.

AES256 veya AES256-RSA2048 hibrit algoritmasini kullanabilirsiniz, AES-RSA hibrit algoritmasi dosyalari karsi tarafa iletmek icin en iyisidir, public private key yani asimetrik Algoritma'yi simetrik bir algoritma olan AES ile birlestirir. Kullanmasi hiç bilmeyen birine zor gelebilir asimetrik sifreleme ama biraz arastirirsaniz anlarsiniz hemen.

Listeye eklediginiz dosyalari sifrelenmis sekilde .multronfguardian uzantisiyla baska bir dosyaya aktarir, orijinal dosyayi isterseniz silebilirsiniz size kalmis, bununla ilgili bir ayar koyacagim ileriki surumlerde.

Acik kaynaktir, kodlarina da bakabilirsiniz isterseniz.

Ileride daha cok ozellik gelecek takipte kalabilirsiniz.

GitHub: GitHub - drwellss/MultronFguardian: Multron File Guardian - A File Encrypter/Decrypter With AES256 And AES256-RSA2048 Hybrid Algorithm.
OpenPGP ile şifrelemek bence çok daha mantıklı. Not: (programı indirdim bu daha mantıklıymış.)

Son düzenleme:
OpenPGP ile şifrelemek bence çok daha mantıklı. Not: (programı indirdim bu daha mantıklıymış.)
Begenmenize sevindim hocam.

Arkadaslar program yeni surumunde optimize edildi ve artik islem surecini yuzdelik oranda anlik gorebiliyorsunuz. Programin arka plan rengi siyah oldu, Temaya koklu bi degisiklik yapip betadan cikarmayi dusunuyorum.

@10966 Hocam sizi diger forumda etiketledim ama bakmadiniz, Hosgeldiniz bu arada.
Sizin de fikrinizi almak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Switch case döngülerine göz atarsan kodu daha güzel bir hale getirebilirsin.
Yani aslinda hocam kodun okunurluguna yine belli bi seviye dikkat ediyorum ama onemli olan programin islevselligi ve optimizasyonu. Switch Case eklemek o kadar etkileyecegini sanmiyorum. Tema yapacak arkadaslar varsa onerilere acigim istediginiz tasarimi yapin ben degerlendirebilirim. Hos gerci boyle bi sey isteyecek konumda miyim bilmiyorum, Kullanan yok fazla.

32 Bit çalışan bir uygulamada optimizasyona fazla takılma. Bunifu kütüphanesine bak en iyi o şekilde formu güzelleştirebilirsin. Ek kütüphane kullanmıyorum diyorsan formun kenarlarını kaldırıp ek olarak mouse hareketi kodu ekleyip kendi panellerini sıfırdan yapabilirsin.

32 Bit çalışan bir uygulamada optimizasyona fazla takılma. Bunifu kütüphanesine bak en iyi o şekilde formu güzelleştirebilirsin. Ek kütüphane kullanmıyorum diyorsan formun kenarlarını kaldırıp ek olarak mouse hareketi kodu ekleyip kendi panellerini sıfırdan yapabilirsin.
32-Bit degil diye hatirliyorum, Evet şu an baktim 32-Bit derleniyormus sagolun uyardiginiz icin. 64-Bit derleyecegim. Bunifu eskiden kullanmistim ancak sorun cikariyordu. Panel ekleme isi aklimda ancak buton arayuzu icin falan hic bi fikrim yok, gorsel zekam kotu maalesef.

Düz wform ile ne kadar güzel olabilir bilmiyorum. Fontları bile program derlendiğinde rezil görünüyorlar. Picturebox'lara atama yaparak anca kurtarırsın.