1
178
Ziyaretçi
Konu Başlıkları Gizle
Murim Login – Manhwa
Son zamanlarda oyun temalı manhwalar bayağı arttı, Murim Login de onlardan biri. İlk başta “tamam işte klasik VRMMO hikâyesi” diye düşündüm ama okudukça içine çekiyor. Ana karakterimiz Jin Tae-Kyung, bildiğimiz sıradan bir avcı. Zor bela geçimini sağlıyor, derdi tasası çok. Sonra bir şekilde “Murim” adında bir VR oyuna giriyor. Ama işin garibi, oyundan çıkamayacağını fark ediyor ve orada sıkışıp kalıyor. Başta bayağı çaresiz hissettiriyor bu durum, ama zamanla işin rengi değişiyor. Dövüş sanatlarını öğrenmeye başlıyor, tecrübeler kazanıyor ve bu öğrendiklerini gerçek dünyaya da taşıyor. Bu kısmı özellikle çok hoşuma gitti çünkü kahramanın gelişimini adım adım görmek okurken beni tatmin ediyor.
Jin Tae-Kyung öyle bir anda süper güçlü olmuyor. Sürekli çaba peşinde, Dövüş sahneleri de çok iyi çizilmiş. Paneller temiz, hareketler akıcı, okurken gözünüz yorulmuyor. Hele bazı kapışmalarda adeta hareketi görüyormuş gibi oluyorsunuz. En sevdiğim kısımlardan biri de, oyunun sistemini Murim dünyasının dövüş kültürüyle birleştirmeleri oldu. Yani bir yanda VRMMO mantığı, diğer yanda geleneksel dövüş sanatları… Bu iki tarafın birleşmesi manhwaya farklı bir hava katıyor. Hem oyun dünyası sevenler hem de martial arts hikâyelerinden hoşlananlar için güzel bir karışım olmuş.
Tabii kusursuz değil. Mesela hikâyenin başları biraz yavaş ilerliyor. Karakterin oyuna alışma süreci uzadıkça uzuyor, bazı yerlerde “hadi artık” dedim. Yan karakterlerin bir kısmı da fazla klişe kalmış. Hani kahraman çok iyi işlenmiş ama çevresindeki bazı tipler düz bir şekilde yazılmış gibi. Yine de ilerleyen bölümlerde bu durum toparlanıyor, karakterler arası diyaloglar daha renkli oluyor. Çizimlere ayrıca değinmek lazım. Bence gayet başarılı. Karakter tasarımları net, dövüş sahnelerinde ciddi bir dinamizm var. Arka plan detayları da Murim atmosferini güzel yansıtıyor. Renkler de canlı ama göz yormuyor. Uzun süre okumaya elverişli bir tarz var.
Genel olarak baktığımda, Murim Login beklentimin üstüne çıktı. Oyun sistemini klasik dövüş sanatlarıyla harmanlaması gerçekten hoşuma gitti. Karakter gelişimi, aksiyonun akıcılığı ve atmosferiyle rahatlıkla tavsiye edebileceğim bir seri. Eğer oyun tabanlı manhwaları seviyorsanız ama aynı zamanda sağlam dövüş sahneleri görmek istiyorsanız kesinlikle bir şans verin derim. Türkçe çeviri olarak sadece 223 bölüm bulunuyor. Bölümlerin devamı sanırım çeviri ekibinin canı ne zaman isterse o zaman gelecek. İngilizce olarak 235 bölüm yayınlanmış.