1
178
Ziyaretçi
Konu Başlıkları Gizle
The Legendary Moonlight Sculptor - Manhwa
The Legendary Moonlight Sculptor “oyun dünyası” manhwalarından biri. İlk sayfalarda klasik VRMMO hikâyelerine benziyor gibi görünse de, hem mizahıyla hem de karakterinin azmiyle fark ettiriyor.Ana karakterimiz Lee Hyun, nam-ı diğer Weed, fakir bir üniversite öğrencisi. Borç batağında, ailesine bakmak zorunda, elinde avucunda hiçbir şey yok. Bir gün eski karakterini satarak biraz para kazanıyor ama sonra o parayı dolandırıcılara kaptırıyor. Umutsuzluk içindeyken “Royal Road” adında devasa bir sanal gerçeklik oyununa giriyor ve hikaye orada başlıyor.
Ana karakterimiz Lee Hyun, yani oyun dünyasındaki adıyla Weed, tam bir para delisi. Cidden, bu kadar cimri bir karakteri başka yerde görmedim. Her altın parçasını hesaplıyor, bir eşyayı alırken üç kere düşünüyor, gerekirse saatlerce uğraşıp kendisi üretiyor. Ama işte bu yönü onu hem çok gerçekçi hem de komik yapıyor. Çünkü o kahramanlık falan peşinde değil — sadece borçlarını kapatıp biraz rahat yaşamak istiyor.
Manhwa’nın en hoşuma giden yanı, Weed’in her şeyi emekle kazanması. Ne mucizevi güçler ne de gizli soy hikâyeleri var. Adam bildiğin çalışıyor, madencilik yapıyor, görev kovalıyor, heykel tıraşlığı geliştiriyor. Ve bu süreçte adım adım güçleniyor. Bu kadar basit bir temayı bu kadar sürükleyici hale getirmeleri gerçekten iyi.
Çizim kalitesi ilk başlarda biraz dalgalı ama sonradan epey toparlanıyor. Dövüş sahneleri net, okuması kolay. Renk tonları biraz sade ama hikâyeye uygun. Zaten manhwanın olayı görsellikten çok, karakterin azmi ve mizahı. O yüzden eksiklik gibi hissettirmiyor.
Bazı bölümler uzun hissettirebilir, özellikle görev detaylarına çok girildiği kısımlar. Kısaca söylemek gerekirse; eğer oyun dünyası temalı manhwaları seviyorsanız bir şans verin derim. (Türkçe okumak isteyenler için 169 bölüm var 2022 de hem yabancı hem Türkçe olarak çeviri durdurulmuş ne zaman yeni sezon gelecek belli değil.)