Cranxiel

Yetkin
Makaleler
5
Bu siteden Superlux HD 681 kulaklığını ta 2025 Aralık ayında aldım. Kulaklığı kutudan çıkardığım vakitte sol kulaklığında lehim temassızlığı nedeniyle ses gelmiyordu. Teknik ekiplerine geri gönderip değişim istemiştim ama bana "sorun yok" deyip geri göndermişlerdi ve bu süreç 3 hafta sürmüştü. Ben de sorunu kanıtlayan bir video çekip tekrar kendilerine gönderdim ve bu sefer de sorun yok derlerse tüketici haklarımı kullanacağımı söyledim.

İşler burada ilginçleşiyor; bana ürünün değişiminin yapıldığını ve yeni ürün göndereceklerini söylediler. Öyle de oldu, elime bir ürün geldi ve sorun yaşamadığım için hukuki süreci başlatmadım. Şu an Mayıs ayında sol kulaklıkta yine lehim nedeniyle temassızlık var. Yani markamız, muhtemelen ürün değişimi yapmak yerine lehim atıp aynı ürünü orijinal pakete sarıp bana göndermiş ve bu işi bile adamakıllı yapamadıkları için 5 ay sonra yine aynı sorun yaşanıyor. En azından ben öyle düşünüyorum.

Şu aralar işten pek vakit bulamadığım için hukuki süreci başlatamadım ama bu gönderiyi okuyup hâlâ kendilerinden alışveriş yapmayı düşünüyorsanız inisiyatif sizin elinize kalmış. 2.000 TL'ye aldığım bir kulaklığı insan gibi kullanamadım. Dava açıp vakit kaybetmek yerine direkt kendim lehim atacağım galiba.

Son düzenleme:
Konuyu hayretler içerisinde okudum. Yalnız şunu söylemek istiyorum; lehim yaparken lütfen cihazın garanti dışı kalacağını unutmayın. Bunun sonucunda da firmayı haklı çıkaracaksınız. Ki firmanın değişim yapmamasına rağmen sıfır ürün gönderdik demeleri de normalde Tüketici Kanunu'na göre suç teşkil eder.

Dava açıp vakit kaybetmeyi düşünmeniz bana kalırsa yanlış. Sonuçta avukat tutmanıza, adliyeye vs. gitmenize gerek yok. Tüketici Hakem Heyeti'ne (THH) başvurup kendi lehinize olumlu sonuç alabilirsiniz. En azından emeğinize, beklemenize, paranıza yazık olmaz. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, umarım sorun çözülür. İyi sosyaller dilerim :)

Konuyu hayretler içerisinde okudum. Yalnız şunu söylemek istiyorum; lehim yaparken lütfen cihazın garanti dışı kalacağını unutmayın. Bunun sonucunda da firmayı haklı çıkaracaksınız. Ki firmanın değişim yapmamasına rağmen sıfır ürün gönderdik demeleri de normalde Tüketici Kanunu'na göre suç teşkil eder.

Dava açıp vakit kaybetmeyi düşünmeniz bana kalırsa yanlış. Sonuçta avukat tutmanıza, adliyeye vs. gitmenize gerek yok. Tüketici Hakem Heyeti'ne (THH) başvurup kendi lehinize olumlu sonuç alabilirsiniz. En azından emeğinize, beklemenize, paranıza yazık olmaz. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, umarım sorun çözülür. İyi sosyaller dilerim :)
Zamanında 200 TL fazla verip Amazon'dan almam lazımdı. Ürün değişimi yapılıp yapılmadığından emin değilim çünkü eski ürünün seri numarasını kontrol etmemiştim. Aynı sorunun aynı yerden olması yüzünden sadece tamir edildiğinden şüpheleniyorum. Ürünü aktif olarak devamlı kullanmam gerektiği için vakit kaybı yaşamak artık beni zarara sokuyor çünkü ürün 5 aydır elimde ve 1.5 ay zaten kullanamadım.

Böyle harika bir firma bana garanti sunmasa da artık olur diye düşünüyorum :rofl:.