raun 1

Uzman
Şu an oturduğum ev müstakil ve teraslı. Önceki köpeğimi de burada beslemiştim. Kulübesi terastaydı ancak istediği gibi dolaşabiliyordu.

Sıcak bir yerde yaşadığım için gölgenin bile bu hayvanlara yeterli gelmeyebileceğini söylüyorlar. Evde bazen tek kaldığım için klimayı çalıştırmıyorum. Sonuçta kürklü bir hayvan olduğu için sıcak vurduğunda daha da strese girebilir. Bu yüzden kulübesine, vantilatörlü ve açık havanın girebileceği bir sistem yapmayı düşünüyorum. Böylelikle hayvanı mümkün olan en doğru koşullarda beslemiş olur muyum?

Bundan yaklaşık 1 yıl sonra bir apartmana geçmeyi düşünüyoruz. Orası için de nasıl bir eğitim vermem gerekir? İnsanların huzurunu kaçırmayacak ve tuvaletini düzgün şekilde yapabileceği bir sistem var mıdır?

Kış geldi zaten vantilatöre vesaire gerek yok. 1 yıl sonra taşınacağınız için yazın da tüylerini kestirirsin ama çok kestirirsen güneşte yanar dikkat etmen lazım, o aynı zamanda koruyor onu. Apartmanda havlaması vesaire sıkıntı olur. Eve rastgele tuvalet yapmaması için şu an müstakil evdeyken de tuvaletini yapması için çıkarıp gezdirin. Sadece çıkarıp gezdirince yapmaya alışırsa evde de bunu bekler, çıkarmadan yapmaz. Detaylı videoları Youtube'da bulabilirsin.

Sıcak olması köpeğin için bir dert değil ki. Eğer biyolojik olarak soğuk iklime göre bir köpekse işler değişir, sibirya kurdu vs.

Havlama meselesini çözmen lazım, zile basılınca havlamamasını sağlaman lazım. Büyük köpeğin tuvaletini ya alafranga tuvalette dışkılatacaksın ya da dışarda. Onların tuvaletleri çok fazla çünkü.

Büyük köpeğe sahipsin. Her şeyi öğretmeye bak: Senin hizanda yürümesini, bir şeyler yaparken komutsuz iş yapmamasını, bir emir verince sonuna kadar beklemesini.

Bundan yaklaşık 1 yıl sonra bir apartmana geçmeyi düşünüyoruz
Apartmanda köpek sıkıntı olur, ne kadar eğitseniz bile havlamasını kesmeniz zor. Ayrıca köpekler doğası gereği evde yaşayamazlar. Her gün dışarı çıkıp gezdirilmeli. Bende evde kedi besliyorum, köpekte istiyordum ama köpek için müstakil ev şart.