Müstakil eve özel (ücretli) fiber çektirme süreci nasıl işliyor ve maliyeti nedir?

Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. TurkNet nihayet Türk Telekom fiber altyapısında ek ücret karşılığında 1000 Mbps hız vermeye başladı. Yıllar önce Türk Telekom VDSL altyapısında baz fiyata 35 Mbps, ek ücret ile 100 Mbps veriyorlardı. Şimdi nihayet TT fiber için benzeri bir sistem geldi.

Ben de bu yüzden 2026'nın sonuna kadar para biriktirip Sakarya/Sapanca'daki müstakil evime özel fiber çektirmek istiyorum. Tip 7 saha dolabıyla aramda 150-200 metre falan mesafe var diye tahmin ediyorum, evime çok yakın. Bu yüzden aşırı devasa (100K ve üstü) bir masraf çıkmaz diye düşünüyorum. Fakat sürecin nasıl işlediğini bilmiyorum.

Sapanca'da maalesef bir TT ilçe müdürlüğü yok, herhangi bir altyapı işlemi için illaki Adapazarı'ndaki TT il müdürlüğüne gitmek gerekiyor. O yüzden süreç biraz zor olabilir diye düşünüyorum. Fakat yine de paramı biriktirirsem yapacağım.

Eve özel (ücretli) fiber çektirme süreci nasıl işliyor ve maliyet takribi ne kadar olur?

Adapazarı merkezde, Sakarya eğitim araştırma hastanesi civarı müstakil evde oturuyorum. GigaFiber'i geçtim, 100 Mbps fiber dahi çekmiyorlar ücreti karşılayacak olmama rağmen. ADSL altyapıyı 1 senede zar zor çektirdim. Sakarya'da Telekom il müdürlüğünde altyapı birimiyle de görüştüm zamanında. Belediyeden kazı izni çıkmıyor dediler. Belediye ile görüştüm ve Türk Telekom'un son 5 yıldır herhangi bir talebi olmadığını ve talep olduğunda zaten belediyeden onay çıktığını bir problem olmadığını söylediler. Kısacası işiniz biraz zor hayırlısı diyelim. Gelişmelerden bizi haberdar ederseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eve özel (ücretli) fiber çektirme süreci nasıl işliyor ve maliyet takribi ne kadar olur?
Süreç hakkında buradan kısıtlı bilgi alırsınız, müdürlüğe gidip altyapı planlama erişim birimiyle konuşun. Ben bu yıl içerisinde ortalama 22k ile 40k'ya çektirenler gördüm farklı forumlarda. Fakat bu fiyat bölgeden bölgeye değişebilir, en doğru bilgiyi müdürlük verir.
https://tpc.net.tr/forum/pages/altyapi-sorgulama/ Şuradan altyapı sorgu atın, bağlı olduğunuz müdürlük orada gözükür oraya gitmeniz lazım.

Mayıs 2024 tarihinde kendi müstakil evime fiber çektirdim. Süreci başka bir forumda paylaşmıştım. Buyur:

Konuyu orada hiç güncellememişim. Birkaç gün sonra gelip kutuyu taktılar. Süreç içerisinde birçok problem çıkmıştı. (Fiber kablo çekimini kutudan eve ben yaptırtmıştım mesela. Çünkü kutuyu bina içerisine değil, balkon altına taktırdım, paşam telekom çalışanı merdivene çıkmak istemedi xd)
Daha sonra bir ekip gelip bağlantıyı gerçekleştirdi.
8 mayısta başlayan süreç 4 haziranda son buldu.

Tahmin ettiğim gibi müdürlük Adapazarı olarak görünüyor.

Lakin Adapazarı bana oldukça uzak, müdürlüğe gitmek için epey mesafe katetmem lazım. Yine de önce bir maliyet hesabı yaptırıp sormak daha iyi olur diye düşünüyorum. Ona göre 2026 sonuna kadar para biriktirip eve fiber çektirmeye girişmeyi düşünüyorum.

Yine de önce bir maliyet hesabı yaptırıp sormak daha iyi olur diye düşünüyorum.
İnternetten x müdürlüğü telefon numarası diye aratıp, erişim planlama birimine bağlanmak istediğinizi söyleyin. Şansınız yaver giderse telefondan bilgi alabilirsiniz.

Ücret olarak ne kadar ödediniz hocam?

Ödediğiniz ücreti paylaşabilir misiniz?

Ödediğiniz ücreti paylaşabilir misiniz?
Toplam o dönem harcadığım para 25.000₺ civarı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…