Kenichi

Uzman
Müstakil evde oturuyorum. Önünde ufak bir bahçesi var. Sol tarafına müteahhit bina dikecek. Sağ tarafta ise dededen kalma hisseli bahçe var. Bir sokak düşünün; sokağın sol tarafında, tam ortada evim var. Önünde bahçe olması sebebiyle yoldan biraz geride. Güneş, sol karşı çaprazdan vuruyor genelde eve. Karşımızda 3 apartman dairesi dikili. Doğalgaz ve ısı yalıtımı var evde. Mutfak, kiler mutfak olduğundan çok büyük ve kışın ısınması sorun oluyor. Hatta donmasın diye suyu hafiften açık bırakıyoruz. Mutfakta maç yaparsın; öyle büyük ve anlayacağınız üzere tadilat gerektiriyor. Mutfak dışında ciddi bir tadilat sorunu yok evin. Ev 87–88 yapımı.

Şimdi hemen herkes evi müteahhite vermem için ısrar ediyor. Evin eski, öyle durduğuna bakma sağlam değil, yarın bina dikilirse güneşin hepten kesilir vs. diyerekten. Müteahhit noter sözleşmesi yapmayan biri. Sözleşme yapmıyor derken; kaçıncı kat, hangi cephe vs. var ya, bu tür konular. Ben bunu sorduğumda “yok, yapmıyom, sadece sözle” demişti. Anam rahmetli hiç sevmez bu adamı. Ölürken de “o adama vermeni kesinlikle istemiyorum, ben razı değilim” demişti. İşin komiği, ilçede de herkes bunlara yaptırıyor. Yüzde 20 verdikleri oranda. Anlayacağınız şaştım kaldım.

Ramazandan sonra başlar tahminen dikmeye; yani Ramazan çıkmadan şu meseleyi aradan çıkarmam lazım. Resmen iki arada bir derede durumundayım. Bir yandan tamiriyle, tadilatıyla uğraşmayacağım, sıfır evim olur düşüncesi; öbür yandan apartmanlardaki komşu, aidat cart curt sorunları. Oy anam oy.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek hareket etmem zaten bu konuda. Sorun şu bunlardan başka müteahhit yok öyle. Var da adamlar sadece müstakil yapıyo ona da şu raddede benim gücüm yetmez.