Mutlak değer nasıl negatif çıkıyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan VİPER
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 282
  • Etiketler Etiketler
    nasıl

VİPER

Çalışkan
Dostlar merhaba mert hocanın mutlak değer videosunu izliyorum attığım kısımda |-3|=3 olarak dışarıya çıkıyor ama sonrasında ise mutlak değer negatifse dışarıya eksi alarak çıkar dedi (X< 0: |x|=-X)
Olarak çıkıyor ama neden mutlak içinde |-3| ifadesi önüne eksi almadan çıktı? Yani neden bu sonuca benzemedi |x|=-X. |-3| değeri negatif değil mi? Yardımcı olabilir misiniz?
Bahsi geçen video linki

11:29-13:54dk arası.

Kaçıncı dakikada takıldın söylersen daha iyi yardımcı olurum
Ama özetlim mutlak değerin içi negatifse o sayı dışarı pozitif çıkar ama bunu - ile çarparak sağlanır hatta senin için daha kolayı -1 ile çarpılır desek yeridir.

İçi pozitifse bir şey yapmaana gerek yok aynı şekil çıkar.

Mutlak değer bir sayının sayı doğrusunda orijine yani sıfıra olan uzaklığını ifade eder. Yani bir mesafe ölçümü yapar. Bir sayının sıfıra olan uzaklığı negatif yani eksi bir değer olamayacağı için mutlaktan bütün değerler pozitif ya da sıfır olarak çıkar. Bu durumda da eğer X değeri negatif bir değerse, mutlaktan başına eksi alarak çıkar ve -X olur.

Hocam onu anladım aslında ama kafamı kurcalayan kısım |-3| değeri neden pozitif olarak çıktı başındaki - ifadesi onun sıfırdan küçük olduğu anlamına gelmiyor mu biraz anlatamadım sanırım videoda 11:20-13:54dk arasında bu kısım.

X de pozitif olarak çıkıyor. X < 0 demiş, yani X = -3 (veya -2892797 artık paşa gönlün ne isterse) dersen -X = -(-3) = 3 olur. Negatif bir sayının - işaretli hali pozitif olur. Yani X negatif çıkmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…