johan liebert
Becerikli
Özellikle ASRock'un taichi serisini çok beğeniyorum şimdi sistemde yurt dışından X870 taichi getirmeye çalışıyorum.
Özellikle ASRock'un taichi serisini çok beğeniyorum şimdi sistemde yurt dışından X870 taichi getirmeye çalışıyorum.
Özellikle sizin sayenizde AM5 tarafında MSI giriş seviyesi anakartların; Pro serisi A620, B650, Tomahawk B850 gibi modeller, BIOS yazılımı sebebiyle büyük sıkıntı. CL 36 Micron çipli RAM'lerle bu ikili bir araya geldi mi sorunlar arka arkaya başlıyor, bu durum ile sadece bu forumda 20 konu net vardır, diğer sorunları saymaya gerek yok, EXPO açılınca ekran alamama, ekran alınca sürekli takılmalar yaşama, BIOS'un kendi kendini default moda alması gibi sorunları var. Birkaç markanın da giriş seviyesi tutulmuyor. Günlük ofis işlerinde kullananlar var onlara sözüm yok ama sistemi bir tık zorlamaya gelince işler değişiyor. Daha biraz önce başka bir forum içerisinde gördüm, sistem 10 dk sonra kendini BIOS'a atıyor, anakartı sordum direkt, MSI B650 denildi. Bilinçli ve BIOS konusunda pro olan arkadaşlar sorunları çözebilir belki ama, normal kullanıcıların derdi çok. MSI alınacaksa dediğiniz gibi MPG Carbon serisi ve CL30 RAM ile sistem daha stabil. Başka bir konuda EXPO açınca yine ekran alamayan bir arkadaşımız oldu, kendisi Gigabyte X870 Aorus serisine geçti. Şimdilik AM5 tarafında BIOS'u stabil olan seriler; B850M-K, B850n-Force, B650M-R, B850 MPG ya da X870 Carbon. Herkesin sistemi kendine özeldir, kendine güzeldir. Anakart sıralaması bende; ASUS, Gigabyte ve ASRock, MSI olarak gidiyor, tabii B850 ve X870 serileri. Diğerlerine yönelme ihtiyacı duymuyorum. @Ayhan Dönmez @AMG GOAT.
Cebini kim doldurursa ona yönelik video çekerler sadece.
Meraklısı olan arkadaşlar araştırsın hocam, forumları detaylı incelerlerse; en çok sorun ve problemden dolayı hangi anakart üzerinden konu açılmış görürler.
Biostar, Sapphire ve Maxun nasıl bilmiyorum. Bilginiz var mı? @Ayhan Dönmez
Bende asla kapanmıyor o ayarlar 2 gün bir şey olmuyor sonra sürekli saçma sapan hatalar veriyor. Bende Auto o ayarlar asla dokunmuyorum: Kapatınca asla stabil yapamadım.
MSI ile alakalı, daha doğrusu Tomahawk ile alakalı. Carbon olsaydı sorun yaşamazdın. @Yakuza'yı ben ayarladım, adamda sıfır sıkıntı var. Tek sebebi Carbon kullanması, MSI'de Carbon altı alınmaması lazım. Problem çıkabiliyor sendeki gibi.
Colorful BIOS düzeltmişler diyorlar, doğru mu?Ben MSI kullanıyorum ama memmunum. Millet pek sevmiyor MSI'ı. Genellikle ASUS veya Gigabyte öneriliyor. Peki neden?
Her bütçede ve her türlü kullanım amacı için en iyi anakart markası nedir sizce?
Sapphire yeni girdi bu işe. BIOS henüz detaylı OC yapanlar için eksik fakat Expo'da şak diye boot ediyor. Hynix modülleri Colorful'dan iyi iş çıkardıkları kesin.Nasıl bir kart olduğunu şu konuyu inceleyince insanlar anlar. 6000 MT/s 1:1 mod veremeyen bir kart:
Bende asla kapanmıyor o ayarlar 2 gün bir şey olmuyor sonra sürekli saçma sapan hatalar veriyor. Bende Auto o ayarlar asla dokunmuyorum: Kapatınca asla stabil yapamadım.
MSI ile alakalı, daha doğrusu Tomahawk ile alakalı. Carbon olsaydı sorun yaşamazdın. @Yakuza'yı ben ayarladım, adamda sıfır sıkıntı var. Tek sebebi Carbon kullanması, MSI'de Carbon altı alınmaması lazım. Problem çıkabiliyor sendeki gibi.
Maalesef premium sınıf Carbon'la başlayıp MEG GODLIKE ile bitiyor. Tomahawk'lar çok dolu ve güzeller ama nedense yazılımları AMD GPU gibi.
AM5'te tercih sırası 1 ASUS, 2 Gigabyte şeklinde olması lazım şu an için. Ama bunlarda da marka-model dikkatli seçilmeli. AM5 tarafında hep RAM'lerle alakalı sıkıntılar var. İnsanların bu sokette 2 şikayeti var. Birincisi çiplet mimari gereği anlık sıcaklık zıplamaları ve fan sesi sorunu, ikincisi ise DRAM tarafı. Bu 2 sorun, insanları bu platformdan soğuttu. Doğru parça seçimi yapılmadığı taktirde sorunların ardı arkası kesilmiyor. Şans faktörü mevcut.
Ben MSI kullanıyorum ama memmunum. Millet pek sevmiyor MSI'ı. Genellikle ASUS veya Gigabyte öneriliyor. Peki neden?
Her bütçede ve her türlü kullanım amacı için en iyi anakart markası nedir sizce?