Müzik zevki kişinin karakterini yansıtır mı?

• Evet

• Hayır

• Kararsızım

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Kısmen. Bazen müzik türü dinleyicisinin kişiliğini yansıtıyor.

K-pop dinleyip de içe dönük temas bağımlısı olanı, sosyal ve hayalperest olanı, ilgi merkezi olmaya çalışan kızlar gördüm.

Türk halk müziği, rap ve melankolik dinleyenler genelde depresif-depresyon eğilimli oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya gidip Neo-Nazi Burzum'u dinliyorsa ve "of be abi çko iyi" çekiyorsa problem vardır diyeceğim, ben de Ahmet Kaya dinleyip Serj Tankian'ın kulağıma DİSORDER! diye bağırmasını istiyorum. Ama okey, ikisi de Nazi değil sanırım yine de. Hala passim var gibi.

Evet soru bu. Bir insanın dinlediği müzikler, o kişinin karakterini, davranışını, psikolojisini yansıtır mı sizce? Yoksa tamamen alakasız, sadece zevk işi mi? Düşünceleriniz nelerdir?

Güzel soru, arada benim de düşündüğüm oluyor. Son birkaç yıldır ağırlıklı olarak rock/metal türüne öncelik veriyorum ama canım istediğinde çok zıt türleri de tercih ettiğim oluyor. Kendimi hiç bir "metalci" olarak göremedim; sadece dinlemekten bayağı zevk alıyorum, o kadar.

Fark ettiyseniz "Hayır." demedim çünkü cevabın benim için ne olduğunu bilmiyorum. : D
Kişiliğim belki de dinlediklerimle şekillenmiştir, bilemiyorum ve öyleyse de farkında değilim.

Bazı kişiler için evet bazıları için hayır diyebilirim. Örneğin dışarıdan beni gören birisi bu adamın derdi yok, melankolik/arabesk şarkılar dinliyor demez ama günlük hayatımda genel olarak sagopanın eski şarkılarını dinlerim (pesimist ep. 5 özellikle )
Ama drill dinleyenleri 3 saniye göz göze gelme ile anlayabiliyorum. Ortamda havalı takılmaya çalışıyor ama 3. saniyede gözünün içine bakmaya devam ediyorsam ruhunun derinliklerindeki korkuyu okuyabiliyorum.