Bunu kullanıyordum MX 6'dan önce, MX 6 bu termal macundan daha iyi performans verdi normal de 82 85leri görüyordum. 10 derecelik bir fark oluşturdu. Ancak termal macun sürümlerinin araların da 3 ay var. MX 6'i 3 gün önce sürdüm, Thermal Grizzly'i 3 ay önce sürmüştüm.

Niye bu kadar GPU sicakliklarina takilmis anlamadim? %70'lerde gezinen bir GPU kullanimi var ve GPU hotspot 77 derece, VRAM sicakligi da bundan sadece 3 derece daha sicak. GPU fanlari %100'de bile degil. Cok isteniyorsa MX-6'yi konu sahibi GPU'ya da surebilir ve dereceler biraz duser belki ancak su anda buna ihtiyac yok, GPU'nun garantisi hala duruyorsa ozellikle. Buna ek olarak bir GPU serisine direkt genel bir ahkam kesmek kadar ezber ve yanlis bir hareket yoktur. Bir seride modelden modele, revizyondan revizyona gore bile sogutma degisebiliyor.

MX-6'dan Kryonaut'a gecmeye gerek de yok. Kryonaut omur odakli bir macun degil, yuzlerce kez soyledim bunu. MX-6 omur olarak yine fena degil ve performans olarak da pek altta kalir yani yok aslinda.

Gordugum kadariyla kasanizin bir fani ve CPU faniniz cok da is yapmiyor aslinda bu derecede bile. Bu mevsim sicaklari gecene kadar biraz daha ekstrem bir fan curve yapabilirsiniz gibi zira su anki fan curve bana cok rahat ve kisik geldi. Tabii cok ses olmasi rahatsiz edecekse boyle de kalabilir, degerler iyi. Gule gule kullanin.

Niye bu kadar GPU sicakliklarina takilmis anlamadim? %70'lerde gezinen bir GPU kullanimi var ve GPU hotspot 77 derece, VRAM sicakligi da bundan sadece 3 derece daha sıcak. GPU fanlari %100'de bile degil. Cok isteniyorsa MX-6'yi konu sahibi GPU'ya da surebilir ve dereceler biraz duser belki ancak su anda buna ihtiyac yok, GPU'nun garantisi hala duruyorsa ozellikle. Buna ek olarak bir GPU serisine direkt genel bir ahkam kesmek kadar ezber ve yanlış bir hareket yoktur. Bir seride modelden modele, revizyondan revizyona gore bile sogutma degisebiliyor.

MX-6'dan Kryonaut'a gecmeye gerek de yok. Kryonaut omur odakli bir macun degil, yuzlerce kez soyledim bunu. MX-6 omur olarak yine fena degil ve performans olarak da pek altta kalir yani yok aslinda.

Gordugum kadariyla kasanizin bir fani ve CPU faniniz cok da is yapmiyor aslinda bu derecede bile. Bu mevsim sicaklari gecene kadar biraz daha ekstrem bir fan curve yapabilirsiniz gibi zira su anki fan curve bana cok rahat ve kisik geldi. Tabii cok ses olmasi rahatsiz edecekse boyle de kalabilir, degerler iyi. Gule gule kullanin.

Sessiz mod da kullanıyorum fanları. % 100 değil. Evet ekran kartı sıcaklığı çok normal çünkü pedleri ve termal macun bakımı yeni yapıldı. Sadece işlemci sıcaklığı havaların sıcaklığından dolayı biraz bu durum da normal de 60 65i geçmiyor.