727

Uzman
Arkadaşlar ben N11 üzerinden bir boş kasa aldım, kasanın fanlarında kontrolcü bozukluğundan dolayı ışık rengi değişip çakar gibi yanıp sönmeleri oluyordu. 3 kez kontrolcü gönderdiler yine aynı problem var, iadeye yaklaşmıyorlar. Tüketici hakem heyetine gidersem iade edebilir miyim ürünü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ben N11 üzerinden bir boş kasa aldım, kasanın fanlarında kontrolcü bozukluğundan dolayı ışık rengi değişip çakar gibi yanıp sönmeleri oluyordu. 3 kez kontrolcü gönderdiler yine aynı problem var, iadeye yaklaşmıyorlar. Tüketici hakem heyetine gidersem iade edebilir miyim ürünü?
Haklı çıkarırsa sizi; değişim, iade, onarım (3 seçeneklerden biri) gerçekleşir.

Hakem heyeti uzun süre bekletir sonuç için bilgin olsun. Eğer iade yaparlarsa ürünün sende kalma ihtimali var. Ben trendyoldan fare almıştım. Adam yanlış modeli yollamış, kutusunu açtığım için iade almıyordu. Tam hatırlayamamakla beraber 6 ay gibi bir süre sonra kazanmıştım ve o zamanın 130 lirasını hem iade almıştım hem de fare bende kalmıştı.

Yani hocam kontrolcü gönderiyorlar Çin malı hep bozuk çıkıyor iade isterim büyük ihtimalle, bir de ürün onlarda mı kalıyor karar verilene kadar?

O kararı heyet belirliyor diye biliyorum. LG ile çok uğraşmıştık makineyi heyet değiştirdi. (LG beyaz eşya kısmında alınmaz)