Selam, nasıl daha sosyal olunur? Ortaokuldayken sınıfım çok kötüydü, biri küfürbaz, üçü sanayi serserilerinden, biri her şeyle dalga geçer, biri kendini havalı sanıp garip garip hareketler yapan kişiler vardı. Ben de bunlarla arkadaş olmadım zaten. Ama şimdi de lisedeyken bulamıyorum. Yıllar geçti hala bulamadım. Ortaokuldan önce yine sosyaldim. Bunun için psikoloğa da gitmiştik. Ama pahalı olduğu için devam edemedik.
Detaylar
Kim cevapladı?miraçov
Üstün
Cafelere çalışmaya gidin derim. Hem müşteriler ile konuşup iletişimini geliştirirsin, hem de para kazanmış olursun. Çalışma arkadaşlarında olur, çevren değişir.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 1
Dışarıda bulabilirsin arkadaşın dediği gibi. Ama hiç mi olmuyor, üniversiteye kadar bekle, bence orada olmama şansı yok. Üniversitede daha geniş bir çevre olduğu için kilit gibi kapalı adamların bile açıldığını gördüm.
Mobil oyun ve bilgisayar oyunlarindan uzak durun. Modern cagda en buyuk asosyallik sebebi bu bence. Birçok arkadasim zamaninda hep bir yerlere cagirirlarsi fakat ben kafami bilgisayardan, oyunlardan kalkip gitmezdim. Pişmanim o konuda biraz. Sosyalligin birinci kurali insanlarla anlasmayi ve insanlari hor gormemekten geciyor. Neyse oyle kabul edeceksin. Mesela havali takildigi icin çocuktan sogumussun. Takilsin abim onu oyle kabul edeceksin. Yani sana zarar vermeyen herkesle arkadas olmaya bak insanlari davranislarina gore secersen ileride hiç kimseyle anlasamazsin. Askere gittigin zaman ise orada turlu turlu insan olacak ve kavga dovusle bitirmek zorunda kalirsin. O yuzden daha az insanlari yargilamaya bakmani oneririm.
Mobil oyun ve bilgisayar oyunlarindan uzak durun. Modern cagda en buyuk asosyallik sebebi bu bence. Birçok arkadasim zamaninda hep bir yerlere cagirirlarsi fakat ben kafami bilgisayardan, oyunlardan kalkip gitmezdim. Pişmanim o konuda biraz. Sosyalligin birinci kurali insanlarla anlasmayi ve insanlari hor gormemekten geciyor. Neyse oyle kabul edeceksin. Mesela havali takildigi icin çocuktan sogumussun. Takilsin abim onu oyle kabul edeceksin. Yani sana zarar vermeyen herkesle arkadas olmaya bak insanlari davranislarina gore secersen ileride hiç kimseyle anlasamazsin. Askere gittigin zaman ise orada turlu turlu insan olacak ve kavga dovusle bitirmek zorunda kalirsin. O yuzden daha az insanlari yargilamaya bakmani oneririm.
Asosyalliğin nedeni bilgisayar oyunlari degil. İnsanlar sanal ortamda da sosyalleşiyor, video oyunlari oynuyor. Asosyallik dogustan gelen bu ve asla değismeyen kisililk ozelligi. Buna sanirim mizaç diyorlar.
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben biri çağırsa koşa koşa giderim, oyunlarla bir alakası yok. Zaten oyun oynamıyorum pek. O bahsettiğim kişi içinse havalı derken kötü anlamda bahsettim, insanlara küfür etmeyi, dalga geçmeyi havalı sanan biri. Öyle seçici biri değilim zaten. Zaten okul değiştiriyorum, umarım düzgün kişiler olacak bu okulda.Mobil oyun ve bilgisayar oyunlarindan uzak durun. Modern cagda en buyuk asosyallik sebebi bu bence. Birçok arkadasim zamaninda hep bir yerlere cagirirlarsi fakat ben kafami bilgisayardan, oyunlardan kalkip gitmezdim. Pişmanim o konuda biraz. Sosyalligin birinci kurali insanlarla anlasmayi ve insanlari hor gormemekten geciyor. Neyse oyle kabul edeceksin. Mesela havali takildigi icin çocuktan sogumussun. Takilsin abim onu oyle kabul edeceksin. Yani sana zarar vermeyen herkesle arkadas olmaya bak insanlari davranislarina gore secersen ileride hiç kimseyle anlasamazsin. Askere gittigin zaman ise orada turlu turlu insan olacak ve kavga dovusle bitirmek zorunda kalirsin. O yuzden daha az insanlari yargilamaya bakmani oneririm.
Benimki doğuştan değil de daha çok sosyal fobi. Bir arkadaş bulmak istiyorum, asosyal değilim. Sadece nasıl bulacağım konusunda fikir istedim. Ama yendiğimi düşünüyorum, bir kursa vs. gitsem hemen bulacağımı hissediyorum. Yakında yazılmayı düşünüyorum.Asosyalliğin nedeni bilgisayar oyunlari degil. İnsanlar sanal ortamda da sosyalleşiyor, video oyunlari oynuyor. Asosyallik dogustan gelen bu ve asla değismeyen kisililk ozelligi. Buna sanirim mizaç diyorlar.
Yeni konular
-
-
-
3.000 TL bütçe ile Xbox Series S için kulaklık önerisi
- BronxDominician
-
-
-
-
-