wezkez

Çalışkan
7. sınıfa gidiyorum ve kendimi bildim bileli ders çalışmam ama notlarım yüksek olur ve genellikle her sene takdir alırım. Fakat geçen sene MEB'in yaptığı bursluluk sınavına girmiş ve 10 puan ile kaçırmıştım. Bu sene ise kazanmak istiyorum nasıl ders çalışabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
7. sınıfa gidiyorum ve kendimi bildim bileli ders çalışmam ama notlarım yüksek olur ve genellikle her sene takdir alırım. Fakat geçen sene MEB'in yaptığı bursluluk sınavına girmiş ve 10 puan ile kaçırmıştım. Bu sene ise kazanmak istiyorum nasıl ders çalışabilirim?
Odanda telefon tablet pc bulundurma. Sonra konj tekrarı yap. Ardından basit test çöz. Zorlanmadıysan orta seviyeye geç. Orda da zorlanmazsan zor teste geç.

Sen dersi derstte dinleyerek anlayan birisin anladığım kadarıyla.
Konuları öğrendikten sonra bol soru çözmek sana iyi gelecektir bu aşamada.
Küçük özetler çıkararakta kendini geliştirebilirsin.
Bence senin gibi biri için en iyisi bol soru çözerek bilgilerini pekiştirmektir.

Şu an nasıldır bilemiyorum ancak 2023 sınavına 7.sınıf olarak girmiş ve hiç çalışmadan kazanmıştım. Benim girdiğim gayet kolaydı ama bakan değiştiği için anlık durumunu bilemiyorum. Önerim konu ağırlıklı çalışman. Ayrıca sınavı gözünde büyütme, kesinlikle çalışarak kazanılamayacak bir sınav değil.

Otur çalış. Başka yolu yok. Çalışırken farklı yöntemler dene; izleyerek mi öğreniyorsun, dinleyerek mi, yazarak mı çizerek mi gibi. Çalıştıkça sana en uygun yöntemi bulursun zaten.

Günde 1 saat çalış gerisinde oyun oyna gez dolaş sıkıntı yok 1 saat ders çalıştığın sürece.