burakweb

Çalışkan
16 yaşındayım. 1.80 boyum var ve kilom 58 filan. Kilo almam lazım. Gainer falan da kullanmak istemiyorum. Diğer normal kilolu yaşıtlarım gainer filan kullanmıyor sonuçta. Bir diyet tavsiyesi verecek var mı veya yardım edebilecek 🙌 Bu arada az da yediğimi düşünmüyorum. Mesela sabah okula gidince 11 gibi 2-3 poğaça yiyorum, eve gelip saat 5'te normal bir tabak yemek yiyorum, aralarda bol bol meyve yerim sürekli, çok su içmem, gece yatmadan da ekmek arası yapıp yerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana çok yiyormuşsun gibi gelmedi ama neyse. Hem çok hem de sık yemeye çalış. Yağlı ve şekerli gıdalar hızlı kilo aldırır fakat spor yapmazsan bir süre sonra yağlanırsın. Kilo almak için favori besinlerim:

• Coco Pops ya da Nesquik
  • Fıstık ezmesi ve onla yapılan tarifler
  • Et ya da tavuk döner
  • Çikolatalar

Hocam merakımdan soruyorum. Cici bebe nasıl kilo aldırsın ki? Bebekler için geçerli değil mi? Evet, tadı güzel.
100 gramında 26 gram şeker, 74 gram karbonhidrat, 21 gram yağ ve 443 kalori bulunuyor. En hızlı kilo aldırabilecek ürünlerden birisidir fakat içerisinde palm yağı olduğu için tavsiye etmiyorum.

Cici bebe ve süt. Kilo alımında çok etkili bence.
Süt, sindirilmesi zor bir gıda olduğu için olabildiğince az tüketilmeli kilo alanlar için bence.

Tarifli yiyeceklerde alternatif olarak yoğurt kullanılabilir. Sütten daha fazla kilo aldırır üstelik.

Selam.
Öncelikle yaşınız daha küçük ama bu yaştan itibaren temiz beslenmeyi alışkanlık haline getirebilirseniz harika olur.
Kahvaltı: Yulaf, fıstık ezmesi, yumurta, süt, tam yağlı peynirler, zeytin, roka, buğday-tahıl ekmekleri tüketebilirsiniz.
Akşam yemeği zaten aile evinde ne çıkarsa o.
Olabildiğince pastane ürünleri kullanmamaya çalışın.
Suyu arttırmak da şart minimum 2.5 litre.
50'den 75 oldum bu arada boy aynı.
Ek olarak rafine şeker ve doymuş yağ bırakmaya çalışın.

Herhangi bir sağlık sorunun yoksa ve kilo alamıyorsan zannettiğin kadar çok yemiyorsundur. Sabahları poğaça yemeyi bırak ayrıca, evden bir şey götürmeye çalış. Lise zamanımda yarım ekmeğin arasına kaşar peynirli yumurtamı koyar okulda onu yerdim. Eve gelince de biraz fazla yemeye çalış sen 16 yaşında okula gidip gelen, istemese bile gün içinde hareket eden bi insansın, 1 tabak yemeğin seni kesmemesi lazım. Hevesin, ilgin varsa spora başla ayrıca. Bu yaşlarında çok iyi gelişim gösterirsin, ben de lise 2. sınıfta başlamıştım.

Hocam kilo alamamak diye bir şey yok haberiniz olsun. Denklem basit, günlük kalori ihtiyacının üstünde yersen kilo alırsın. Bu kadar basit bir mevzu. Ama düzgünce kilo almak için günlük kalori ihtiyacının üstüne çıkarken bol protein almak, düzgün şeylerle beslenmek ve ağırlık çalışmak. Vücuduna kütle eklerken ya yağ ya da kas ekleyeceksin, başka bir yolu yok çünkü. Ağırlık çalışmadan da kas ekleyemezsin. Ben sizin gibi 180 60 kiloyken kilo alıcam deyip gömüldüm, 3-4 ayda 82 kiloya çıktım ama sonra bi baktım sadece göbek yapmışım. Sonra kardiyoya başlayıp 12 kilo verip insan gibi spor yapmaya başladım. Hayvan gibi yiyip de ağırlık yapmamak gibi bir hataya düşmeyin yani.

Cici bebe ve süt. Kilo alımında çok etkili bence.

Bu işin hilesidir 100 gram cicibebe 400 küsur kalori sütle karışınca 650 700 rahat oluyor üstüne biraz kuru yemiş serp sabah kahvaltısına 800 kaloriyle başlıyon.
Eve gelince yemekte ne varsa fazla ye.

Yemeklerden sonra bol su iç miden genişlesin.