Nasıl obez oldum ve nasıl zayıflarım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan QQChart
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 34
  • Görüntüleme Görüntüleme 679
  • Etiketler Etiketler
    nasıl

QQChart

Başarılı

Selamın aleyküm dostlar. Son 8-9 ayda inanılmaz şiştim. Hatta bu 4 resimden de daha zayıftım 9 ay önce falan. Bu arada 19 yaşındayım ve 180 boyundayım. İlk fotoğrafta 90-95kg civarıyım. son fotoğrafta ise 110 falanım hatta daha fazlada olabilir:/. Yaklaşık 1 sene önce büyük bi hırsla spora başlamıştım lakin devam edemeyip bıraktım. Okul, iş vb. bir şeyle meşgul olmadığımdan hem hareket sıfırlandı hem de kendimi yemeğe verdim ve neticesini de hızla aldım. Ne yapacağımı bilmiyorum. Zayıflamayı denedim ama sürekli bozuyorum dayanamıyorum. Şu sıralar yürüyüşlere başladım 1-2 aydır ama tartı inmiyor hala daha çıkıyor. Bu kilolar ile de depresifleştim. Bir de genetiğimin iyi olduğunu ve bunun içine sıçtığımı düşünüyorum. Ne yapmalıyım tek çare spor salonu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ağırlık antrenmanı sana çare olacak dostum inanıyorum.
Push pull legs upper lower split yaparsın karbonhidratı ve yağı da kısarsın.
Düzenli kardiyo yaparsın. Bazal metabolizma hızını öğrenip günlük aktiviteni arttırman gerek.

Dukan diyeti yapmıştım baya verdiriyor ama yine kilo aldım. bırakınca.
Geri almasak iyiydi . Denemek lazım.

Kalori açığı ve spor. Kalori açığı en önemlisi. Sen istersen 10 saat kos yiyeceğin 2 hamburger 10 saatlik kosunda harcadığın Kaloriyi alir.
Haklısın aga ya ne olduysa gırtlaktan dolayı oldu. 2 sene önce 70 kilo zayıf biriydim şimdi obezim :/. Lakin iradeye hakim olmak zor.

Ağırlık antrenmanı sana çare olacak dostum inanıyorum.
Push pull legs upper lower split yaparsın
Ağırlık antrenmanı zayıflatır mı hocam?

Geri almasak iyiydi . Denemek lazım.

Haklısın aga ya ne olduysa gırtlaktan dolayı oldu. 2 sene önce 70 kilo zayıf biriydim şimdi obezim :/. Lakin iradeye hakim olmak zor.

70 kilo olmak da çok iyi olmayabilir dostum biraz kas kütlesi koymaya bak eğer o kadar düşmek istersen.
Vücut bu sefer cılız kalabilir.

70 kilo olmak da çok iyi olmayabilir dostum biraz kas kütlesi koymaya bak eğer o kadar düşmek istersen.
Vücut bu sefer cılız kalabilir.
Haklısın aga. 85 olsam aslında fena olmaz. Şimdi aşırı kiloluyum belkide obez sayılıyorum :/. Hedef ilk zayıflamak.

Zayıflatmaktan değil hocam biraz kas kütlesi koyulmalı. Enerji harcadığın için doğal olarak düşeceksin fakat daha çok yemek isteyeceksin. Bu yüzden sağlıklı esnek bir diyete ihtiyacın var. Kendimde gözlemlediğim kadarıyla ne yediğinin değil ne kadar yediğinin büyük bir önemi var.

Haklısın aga. 85 olsam aslında fena olmaz. Şimdi aşırı kiloluyum belkide obez sayılıyorum :/. Hedef ilk zayıflamak.
Yok be bir sıkıntın yok. Bunlar düzeltilebilen şeyler isteyince değiştirilebilecek bir şey için üzülmenin anlamı yok.
Üzülmek tek başına yeterli olmuyor çaba istiyor. Ama vucudundan anladığım kadarıyla omuz genişliğin iyi yapılısın.
Göğüs genetiğin de yağ oranın yüksek olmasına rağmen sırıtmıyor.

Anladım aga. Benim zaten şu son zamanlar sürekli daha çok yer olduğum için buna bi son vermem lazım. Bir de zayıfken genetiğin iyi derlerdi bilmiyorum etkisi var mı genetiğin bu tarz şeylere. Artık yağdan vücut belli olmadığı için :d.

Evet aga üzülmenin etkisi olmuyor hatta daha kötü etkisi var. Göğüslerim nası sırıtmıyor aga :d

Fazlasıyla var ama obeziteyle alakan yok. Maksimum olabilecek şey elit genetiğe sahip olmaman.
Olmak zorunda da değil. Bu yaşlarda iyi görünmezsek ne zaman görünebiliriz ki.

Şimdi fark ettim ilk fotoğrafta gayet iyi duruyor. Mental sağlığına dikkat et zaman içerisinde prolaktin ve estradiol artmış gibi görünüyor.
Jinekomasti başlamış. Hatta zaten jinekomastin var mış yağ oranın arttığı için doğal olarak büyümüş gibi görünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…