Nasıl telefon teknik servisi olunur?

Yer
Yalova/Merkez
Hocalarım merhaba.
Telefon teknik servisi olmak istiyorum ama maalesef hiçbir türlü imkan bulamadım.
Çıraklık okuluna kayıt olacaktım ama örgün eğitim hakkım bittiği için galiba olamıyormuşum. Bir arkadaş dedi, doğru mu?

Eğer olsaydı haberleşme bölümüne girip telefon teknik servisini iyice öğrenip ustalık belgemi alınca da askerden sonra kendi dükkanımı açacaktım.
Temel bir eğitim almam lazım eski cihazlarım ekran değişimi vb yapabiliyorum ama yeni cihazları maalesef bilmiyorum.

Bu işi zevk aldığım için yapmak istiyorum. Çok hoşuma giden bir iş ama maalesef bir imkan bulamadım.
Şehirde bir sürü telefoncu dolaştım ama maalesef hiç kimse eleman aramıyor. Birçoğu "iş yok zaten" diyorlar.

Artık pes etmek üzereyim hocalarım. Başka türlü nasıl telefon teknik servis işini iyice nasıl öğrenebilirim?
Bir telefoncuda çalışmak istiyorum aslında. Oradaki teknisyen abiler bana işi iyice öğretirler diye düşündüm ama kimse eleman aramıyor.

Hocalarım siz ne tavsiye edersiniz, başka bir şekilde nasıl telefoncu alabilirim?
Yoksa vaz mı geçmeliyim artık bu işten. Çünkü bana artık olmayacak gibi geliyor.

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Özel olarak eğitimler oluyor. Zamanında birkaç eğitime gitmiştim gelişmem gereken konularda. Tavsiyem direkt bu tip kurslar yerine başta kendinizi daha çok geliştirmeniz. Sizde biliyorsunuz sadece ekran değişimi ile olan bir şey değil. Gerçekten yapmak istiyorsanız dibine kadar inmeniz lazım. Anakart aktarma vs. tabii bir de böyle bir genişlikte teknik servis açmak isterseniz bütçenizin fazla olması lazım. Malzemelerin hepsi dolar olduğu için aşırı pahalı. Binbir türlü kulanman gereken malzeme var penasından havyasına testerlar aktarıcılar vs.

Örgün eğitimde meslek lisesine gitmek istiyorsan elektrik veya bilişim bölümü seçmen ve seçtiğin bölümdeki çocukların hangi iki dalı seçeceğine bağlı çünkü bölüm öğretmen sayısı sınırlı, 9. Sınıftan 10. Sınıfa geçerken bir alt dal seçimi oluyor, hatta listesini bulabilirsem atacağım Elektrik-Elektronik bölümünün.

Ayrıca altını çizerek söylüyorum, bu ülkede Tüketim Elektroniği ve Haberleşme personeline ihtiyaç yok diyebilirim. Çünkü zaten tonla Elektronik uzmanı ve mühendisi var.

Son düzenleme:

Hocam ben meslek lisesindeyim kaldım 2 yıl şu anda mezundum normalde coktan acıktayım ama su anda, orgun egıtım hakkım bitti ondan sanırsam seçemiyorum çırkalığı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…