duranforreal

Üstün
İyi günler forum. Dün Nays kartım geldi ve ben de heyecanla açıp cüzdanıma koydum. Sonra bugün İş Bankası ATM’sine gittim, kartı taktım. Şifre istedi, girdim; ardından ekranda “Lütfen kartınızı alınız” yazdı. Bekledim, kartı verdi. Sonra karekodla para yükledim, iyi kötü. Daha sonra markete gittim, bir şeyler aldım. Öderken temassız dokundurdum, iki yeşil ışık yandı ama ödeme olmadı. Kartı POS makinesine sokup öyle ödedim.

Sizlere sorum şu: Bu kartla bankamatikten fiziksel olarak işlem yapılıyor mu ve temassız neden onaylamıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı kart ve ATM sorunu bende de mevcut.
Temassız özelliği fiziksel ödeme yaptıktan sonra birkaç gün içinde aktifleşiyor ama ATM nafile.

Fiziksel Nays kart ATM'lerde geçerli değil. Sadece fiziksel mağazalarda alışveriş yapabilmenizi sağlıyor. Kendi sitesinde de yazıyor. POS makinesine gelince yeni kart aldığınızda ilk işleminizi şifre girerek yapmanız gerekiyor. Sonrasında temassız işlem yapabilirsiniz. Bu durum da sadece Nays için değil tüm kartlar için geçerli.

@Ömer_Yeter Sanki sizde konu açmıştınız? Aldınız mı sizde de böyle mi bir sorun var mı?

Evet, bu durumu yaşadım hocam maalesef. Tek çaremiz, QR ile ödemem gibi gözüküyor. Türkiye'nin belki de en büyük özel bankasının bu derece kötü bir yan uygulaması olması, cidden rezillik.

Fiziksel Nays kart ATM'lerde geçerli değil. Sadece fiziksel mağazalarda alışveriş yapabilmenizi sağlıyor. Kendi sitesinde de yazıyor. POS makinesine gelince yeni kart aldığınızda ilk işleminizi şifre girerek yapmanız gerekiyor. Sonrasında temassız işlem yapabilirsiniz. Bu durum da sadece Nays için değil tüm kartlar için geçerli.

Ama ben şifreli yani çipli işlem yaptım, temassız ödeme yapamıyorum hala.

Evet, bu durumu yaşadım hocam maalesef. Tek çaremiz, QR ile ödemem gibi gözüküyor. Türkiye'nin belki de en büyük özel bankasının bu derece kötü bir yan uygulaması olması, cidden rezillik.

Ama ben şifreli yani çipli işlem yaptım, temassız ödeme yapamıyorum hala.
Ne kadar süre geçti?