Detaylar
Kim cevapladı?ElonXMusk 68
Üstün
- Makaleler
- 1
Bir fikrim yok. Yani inanıyorum diyeyim.
KayseriL3e 101
Bilgin
Var olduğunu düşünüyorum. Bazılarının içi dışıyla bir oluyor ve gerçekten değdirebiliyor.
Nazar adı altında gerçekleşen şeylerin tamamen insan psikolojisi ile alakalı olduğunu düşünüyorum. İslam da bahsedilen durumlar, günümüzün abartı hikayeleriyle uzaktan yakından alakalı değil. (Nazar kelimesi doğrudan geçmiyor bile) Yani dinim gereği adını tam koyamadığım bir etkiye inanıyorum ancak nazar denilen şeye inancım yok.
Joseph Joestar 6
Uzman
Evet.Nazar gerçekten sizce var mı? Bu tür inançlara inanıyor musunuz?
Nazar var hatta bilgisayarıma değmişti nazar duası okumak maşallah demek falan önemli bana göre.
Bir iki yıl önceye kadar saçmalıktan ibaret olduğunu düşünürdüm. Ama son zamanlarda yaşadıklarımdan sonra kesinlikle inanıyorum. Hayatımda iyi olarak kabul ettiğim çoğu şey artık yok. Elemtere fiş kem gözlere şiş. Gözü olanın gözü çıksın.
Tek kelime, hatta ingilizce karşılığını da söylerdim ama küfür gibi.
Saçmalık.
Saçmalık.
Doğrudan inanmakla doğrudan inanmamak arasındaki çizgideyim.
xBN 101
Bilgin
Adına nazar mı dersiniz, bilmiyorum ama insanların gözü kalıyor ve o şey ya bozuluyor ya da felakete dönüşebiliyor. Olabildiğince insanlara her şeyinizi anlatmayın, bırakın icraatleriniz konuşsun. Anlatıp övünürseniz, o işte mutlaka bir pürüz çıkabiliyor. Gizli olmak iyidir.
Deniz744 89
Üstün
Nazar gerçekten sizce var mı? Bu tür inançlara inanıyor musunuz?
Var gibi de yok gibi de garip bir iş.