spre0nix

Becerikli
Makaleler
1
Yer
Erzurum
2014-2021 arası kesintisiz dominasyon ve artık zar zor podyuma çıkan bir takım. Bu takımda yanlış giden şey ne? Şahsen 2021 sonrası tüm ekibin moralinin çöktüğüne ve mühendis kadrosunun kalitesinin düştüğüne inanıyorum. Sizin fikriniz nedir?

Kazananın hiç değişmediği bir spor organizasyonunu izlemek hiç keyifli olmazdı. Rekabet ne kadar güçlüyse seyir zevki o kadar yüksek olur. Geçmişte Ford, Honda, Ferrari, Renault, Mercedes gibi bir sürü markanın domine ettiği zamanlar oldu ve bitti. İyi ki de bitti. (:

Pilot, araç, lastik, mühendislik, yönetim bir sürü neden sayar tartışırsın. Keşke daha da rekabetçi olsa tüm sporlar.

Kazananın hiç değişmediği bir spor organizasyonunu izlemek hiç keyifli olmazdı. Rekabet ne kadar güçlüyse seyir zevki o kadar yüksek olur. Geçmişte Ford, Honda, Ferrari, Renault, Mercedes gibi bir sürü markanın domine ettiği zamanlar oldu ve bitti. İyi ki de bitti. (:

Pilot, araç, lastik, mühendislik, yönetim bir sürü neden sayar tartışırsın. Keşke daha da rekabetçi olsa tüm sporlar.
Geçen yıl 3 takıma zevkliydi. Ama 4 büyük takımdan biri olan Mercedes, Şampiyonalarda hayal bile kuramıyor. Ferrari son ana kadar rekabetçiydi ve kıl payı ile kaçırdı. McLaren Üretici, Red Bull Sürücüler Şampiyonası'nda başarı elde etti. Keşke Mercedes de biraz daha rekabetçi olsa.

Çin piyasayı sarstı ve daha avantajlı seçenekler sundu ve tasarımsal anlamda bence çizgisini kaybetti. BMW bile tasarımlarını sevmesemde millet almaya devam ediyor. Bence VAG grubunun silkelenmesi lazım.

Takip etmeyen herhangi biri bu yazdığını görse son yıllarda Ferrari, Mercedes'ten daha iyi gidiyor herhalde diye düşünür. (: Son 11 yılın 8'ini Mercedes kazanmış, Ferrari en son 2008'de şampiyon olmuş. Biraz da şampiyon olma hayallerini başka takımlar kursun bir şey olmaz. Genel rekabet keyif veriyorsa sorun yok. (:

Çin piyasayı sarstı ve daha avantajlı seçenekler sundu ve tasarımsal anlamda bence çizgisini kaybetti. BMW bile tasarımlarını sevmesemde millet almaya devam ediyor. Bence vag grubunun silkelenmesi lazım.

Yanlış konu hocam. F1'den konuşuyoruz biz :)

Takip etmeyen herhangi biri bu yazdığını görse son yıllarda Ferrari, Mercedes'ten daha iyi gidiyor herhalde diye düşünür. (: Son 11 yılın 8'ini Mercedes kazanmış, Ferrari en son 2008'de şampiyon olmuş. Biraz da şampiyon olma hayallerini başka takımlar kursun bir şey olmaz. Genel rekabet keyif veriyorsa sorun yok. (:

Son 3 yıla konuşuyorum hocam. Ferrari 17 yıldır sürünüyor.
Fanatik Mercedes'ciye vermiyor keyif be abi :) Tabii çark bir tane adama göre dönmüyor. McLaren'a çok sempatim var. Ortaktık zaten.

McLaren, Mercedes motoru kullaniyor. Su an Mercedes'in kendi durumu hic de fena degil. Keza Williams (o da Mercedes motoru) icin de aynisini soyleyebiliriz. Ayrica son cikan soylentilere gore 2026 icin favori motorun Mercedes oldugu, RB ve Ferrari'nin geride kaldigi belirtiliyor. Kimi'de top seviye bir pilot potansiyeli vaat ediyor. Bence isler su an icin iyi Mercedes tarafinda. 7 yillik dominasyon zaten anormal olan seydi.

McLaren, Mercedes motoru kullaniyor. Su an Mercedes'in kendi durumu hiç de fena degil. Keza williams (o da Mercedes motoru) icin de aynisini soyleyebiliriz. Ayrica son cikan soylentilere gore 2026 icin favori motorun Mercedes oldugu, RB ve Ferrari'nin geride kaldigi belirtiliyor. Kimi'de top seviye bir pilot potansiyeli vadediyor. Bence isler su an icin iyi Mercedes tarafinda. 7 yillik dominasyon zaten anormal olan seydi.

Aslında haklısın ama bu sezonki performans içimi çok karartıyor. 26 için avantajlı sayılırız ama. Mercedes her zaman motor regülasyonlarına iyi adapte oluyor.