hicsevilmedim
Uzman
IDM'nin alternatifini araştırırken Reddit'de karşılaştım. Kullanan var mı? Güvenilirliği hakkında bilginiz var mı?
Bir bakayım. Teşekkür ederim.
açıkcası idm ücretsiz olsaydı farklı şeylere bakmazdım. Aylık patch toollar var ancak bir yerden sonra uğraşmak bayıyorİndirme yöneticisi konusunda IDM sektörün tekeli gibi bir şey. Elbette bir sürü alternatif var ancak hiçbiri tam anlamıyla kusursuz değil. Evet, baktığımız zaman IDM'nin de kusursuz olduğunu söyleyemeyiz ancak diğerleri ile kıyasladığımızda hiçbirinin IDM kalitesinde olduğunu düşünmüyorum ve bu konuda tek değilim. Dilediğiniz kadar araştırabilirsiniz. Daha yakın bir zamanda bende kapsamlı bir araştırma yürütmüştüm.
AB Download Manager, Motrix, Gopeed, Neat Download Manager, Persepolis Download Manager, Free Download Manager, Chrono Download Manager, Ant Download Manager, Xtreme Download Manager, Ninja Download Manager ve JDownloader gibi sayısız kaliteli alternatif var. Her geçen zaman yeni bir alternatif daha çıkmaya devam ediyor. Hatta bu saymış olduğum programlar arasında bile oldukça yeni olanlar var. Yeni yazılımlar keşfetmeyi seviyorsanız indirme yöneticisi olarak deneyebileceğiniz neredeyse tüm programları belirttim. Hangisi ilginizi çekiyor ise veya aradığınız kolaylığı ya da özellikleri sağlıyor ise onları deneyebilirsiniz. Yinede IDM'nin alternatifini aramak istemenizi merak ettim. Yani zaten bu alandaki en iyi programlardan birisini kullanıyorken neden alternatifini arıyorsunuz ki? Eğer ücretli olduğu için ise tam anlamıyla ücretsiz olduğu ve uzun zamandır aktif bir şekilde geliştirildiği için FDM'yi yani Free Download Manager'i deneyebilirsiniz. Tam anlamıyla ücretsiz olarak sunulan tüm indirme yöneticileri arasında kesinlikle en iyilerden birisidir. Ekstra olarak JDownloader'ı da yanında kurup, deneyebilirsiniz. Tabii JDownloader'ı tek başına tavsiye etmem. FDM ile birlikte kullanmanız bence daha iyi olacaktır. Böylece ikisini de deneyebilir ve hangisi daha çok işinize yarar ise onla devam edebilirsiniz. FDM'nin Android için mobil uygulaması olduğunu da belirtmek isterim.
Eğer ücretli olduğu için değil, tamamen değişiklik amaçlı yani yeni programlar keşfetmek için alternatif arıyorsanız; saymış olduğum programların hepsini incelemenizi tavsiye ederim. Aralarında nispeten yeni programlar olsa bile potansiyeli yüksek olan programlar da var.
Öneride bulunduğuz DM önerilerine bakacağım teşekkürlerraçıkcası idm ücretsiz olsaydı farklı şeylere bakmazdım. Aylık patch toollar var ancak bir yerden sonra uğraşmak bayıyor
IDM haricinde benzer olarak ant var, yılda 2 sefer omurboyu Free kampanya yapar, tek sıkıntısı, format atınca kampanya biterse tekrar kurarsan Pro kullanamıyorsun.
İndirme çubugu vs ye kadar aynı, youdan direk MP3 olarak da indiriyor.
Arada Free olarak FDM en iyilerinden, elephant eklentisini GitHub'tan eklersen you çalışır.
Diğerleri hakkında net bilgim yok.
Bakınırken şöyle bir şeyle karşılaştım; Ant Download Manager Pro 2.17.4 günlük olarak anlaşma sağlanmış. Arayışta olanlar faydalanabilirler.Daha önceden Ant Free kullandım. Deneme süresi boyunca memnundum ama tabii ki bir süre sonra bitti. Hangi tarihlerde dağıttığı hakkında bilginiz var mı?