Nebi AKGÜN'ün YouTube'da "DDR5 Hurafeleri" video değerlendirmesi

Başından beri değiştiremediğim iki Timing var. Bunun sebebi düşürünce test sırasında hata alıyor olmam. O timingler tRDRDSC ile tWRWRSC. İkisinin de değeri 2. Geri kalan hepsini yoksayıp 5200MTs ile aynı kabul etmesi açıkçası kendiyle çelişiyor. O zaman insanların 6000 MTs EXPO belleklere ihtiyacı yok bu mantığa göre. Çünkü 6000MTs EXPO kullanırken de bu ikisinin değeri 2. JEDEC ile kullanırsakta 2.

Nvidia Reflex açmaya gerek yok diyen birisi, FPS sınırlayarak aynı sonucu aldığımızı belirtmiş.

@ShadowLegion ben 8000MTs stabil etmeye uğraşırken ilk olarak tCL değerini tek olarak test ettim ve bunu stabil tutabilen en düşük voltajı seçtim. Sonrasında Nitro ayarlayana kadar hiç voltaj değiştirmedim. Nitro ayarlarken de sadece 0.01 VDD artışı yaptım. @Ayhan Dönmez in dediğine göre bazı Subtiminglerde ekstra VDD ihtiyacı olabiliyor. Belki bu sebepten de düşürememiş olabilirim. 8000 MTs CL34 ü Gear Disabled olarak 1.63 VDD ile stabil edebildim.

SC konusunda doğru konuşuyor, bu aralar çok kafam yerinde olmadığından fark edemedim, kusura bakma o yüzden. O kısım tamamıyla 1 bırakılmalı. SD-DD zaten 4 DIMM ve DR için, SC 1 bırakılması gerekiyor. 8800 ya da 4800 kullansan dahi bu geçerli. Buildzoid'den çıkma bilgiler bunlar da, en eskilerden o var... Kendin test edip farkını görebilirsin. Buildzoid kadar tek tek timing deneyen başka birisi yoktu vaktiyle.

Eksiği var, fazlası yok...

EXPO açın devam edin demek istiyor.

Rekabetçi takılan arkadaşlara bu işlem gerekiyor, genelleme mevzusuna çok katıldığımı söyleyemem. Emin ellerde olduktan sonra sorun olmayacaktır.

Öyle yapmak lazım galiba. Dual boot kullanmak işkence oldu RAM Timing ayarı yüzünden. Sistemin boot etmesi çok uzun sürüyor. Ufak bir iş için Linux'a geçeceğim ama elim gitmiyor.

Bunun çözümü çok basit, eğer sorsaydınız cevabını alırdınız...

Öyleyse sırf bu son grup için bir miktar voltaj artışı yapacağım.

2010'dan bu yana teknoloji takip ederim, bu herifler var mıydı yoksa yeni mi türedi?

Mesut Çevik ve Abdullah Hacıgül gibi malum parti üyeleriyle beraber türünün 3. örneği falan.

Bu türler zaten ellerindeki güç ile teknoloji çekiyordur, yoksa o RAM'lar, ekran kartları havadan düşmüyor kimseye.
Ali Güngör, Recep Baltaş gibi ustalar kendi emekleriyle geldiler ama bunun gibi türler nemalanarak devam ediyorlardır.

Rekabetçi takılan arkadaşlara bu işlem gerekiyor, genelleme mevzusuna çok katıldığımı söyleyemem. Emin ellerde olduktan sonra sorun olmayacaktır.
x3D de yoksa tamamen şart CS2, BF6 vs. için. Bunları takılmak için değil de ciddiye alanlar için özellikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…