Artık Çin malı telefonlarda bile AMOLED ekran var ama en ucuz OLED TV, Akakçe'ye göre LG'nin 50K küsürlük TV'si. Bu PC monitörleri için de geçerli, 20-30K'dan başlıyorlar.
Telefonların ekran boyutu ile TV ve monitörlerin ekran boyutu aynı değil. En baba telefon aşağı yukarı 7" büyüklüğünde iken en küçük OLED monitör boyutu 26.5" falan.
Artık Çin malı telefonlarda bile AMOLED ekran var ama en ucuz OLED TV, Akakçe'ye göre LG'nin 50k küsurlük TV'si. Bu PC monitörleri için de geçerli, 20-30K'den başlıyorlar.
Aslında boyut farkı bana mantıklı gelmiyor. Çünkü hem aynı sayıda pixel(hemen hemen) var hem de genel olarak bu kadar pixeli çok daha küçük bir ekrana sığdırmak daha zordur diye düşünüyorum. Cevabı seri üretim bence.
Aslında boyut farkı bana mantıklı gelmiyor. Çünkü hem aynı sayıda pixel(hemen hemen) var hem de genel olarak bu kadar pixeli çok daha küçük bir ekrana sığdırmak daha zordur diye düşünüyorum. Cevabı seri üretim bence.
Olay zaten panel teknolojisiyle alakalı değil, boyut ile alakalı. Büyükse pahalıdır.
Bunun dışında monitörler ve TV'ler, telefona nazaran daha pahalı; çünkü telefonlarda OLED teknolojisi uzun süredir seri üretimdeyken monitörlere ve TV'lere olan OLED üretimi henüz çok taze. 1080p OLED monitör ve TV'ler yaygınlaştıkça, fiyat farkı azalacaktır.
Telefonda OLED'e erişmenin daha kolay olup TV ve monitörde daha zor olma sebebi bundan ibaret.