Artık Çin malı telefonlarda bile AMOLED ekran var ama en ucuz OLED TV, Akakçe'ye göre LG'nin 50K küsürlük TV'si. Bu PC monitörleri için de geçerli, 20-30K'dan başlıyorlar.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
- Makaleler
- 50
Telefonların ekran boyutu ile TV ve monitörlerin ekran boyutu aynı değil. En baba telefon aşağı yukarı 7" büyüklüğünde iken en küçük OLED monitör boyutu 26.5" falan.
Ekranlar kat kat daha büyükler. Hem iyi OLED telefon ekranları da ucuz değil ki.
BlasTedWizard
Becerikli
Artık Çin malı telefonlarda bile AMOLED ekran var ama en ucuz OLED TV, Akakçe'ye göre LG'nin 50k küsurlük TV'si. Bu PC monitörleri için de geçerli, 20-30K'den başlıyorlar.
En basit cevap boyut farkı. Ne kadar büyükse o kadar maliyet demek.
Stardew Valley
Deneyimli
Aynı boyutta değiller.
- Makaleler
- 1
Ortada 2 kolum kadar boy farkı var. 4K OLED 85" televizyonu bir telefon parasına satsalar ne âlâ.
SHERLOCKED
Başarılı
Aslında boyut farkı bana mantıklı gelmiyor. Çünkü hem aynı sayıda pixel(hemen hemen) var hem de genel olarak bu kadar pixeli çok daha küçük bir ekrana sığdırmak daha zordur diye düşünüyorum. Cevabı seri üretim bence.
- Makaleler
- 50
Olay zaten panel teknolojisiyle alakalı değil, boyut ile alakalı. Büyükse pahalıdır.Aslında boyut farkı bana mantıklı gelmiyor. Çünkü hem aynı sayıda pixel(hemen hemen) var hem de genel olarak bu kadar pixeli çok daha küçük bir ekrana sığdırmak daha zordur diye düşünüyorum. Cevabı seri üretim bence.
Bunun dışında monitörler ve TV'ler, telefona nazaran daha pahalı; çünkü telefonlarda OLED teknolojisi uzun süredir seri üretimdeyken monitörlere ve TV'lere olan OLED üretimi henüz çok taze. 1080p OLED monitör ve TV'ler yaygınlaştıkça, fiyat farkı azalacaktır.
Telefonda OLED'e erişmenin daha kolay olup TV ve monitörde daha zor olma sebebi bundan ibaret.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
7.000 TL bütçeye yüksek Hz monitör önerisi
- Leon Scott Kennedy
-
-
-
-
Bambu Lab A1 için hangi internet sitesi tercih edilmeli?
- EmirhanRadicus
-
-
-
-