kalim_x

Başarılı
Metin2 neden çok çeşitli sürümleri (dağıtımları) olan bir oyun? Açık kaynak kod lisansına mı sahip yoksa başka şeyler mi var? Birden aklıma geldi bu durum. Sormak istedim.

Orijinalini hiç keyifli bulmaz mesela kimse. Açar bir PvP sunucusu hesabı, başlar 40 seviyeden. Işınlanma yüzüğü ile kolayca kasılır. Kimisi de hardcore sever orijinalini oynar. Bazı dağıtımlarsa, futbol takımı forması gibi ekstra şeyler veya ekstra haritalar, binalar falan olur.

Aslında bence her oyun böyle açık kaynak kodlu olmalı, insanlar (lisans hakkını alarak) kolayca değiştirip ekstra eğlenceler katmalı. Peki Metin2'nin bir sürü dağıtımının olmasının esas sebebi nedir? Metin2'yi ayakta tutan (hele Türkiye'de) bu dağıtımlar bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
TR server yeni başlayacak biri için imkansız derecede zor ve çok fazla para harcanması gerek.

İnsanlar oynayabilsin diye pvp serverler açılıyor, sanıyorsanız da hayır. PVP serverler de para tuzağı. Hepsinin işleyiş aynı. Server açılır. 2 hafta bütün kitleyi toplar. Nesne marketi açıp parayaiı vururlar. 1 ay sonra ise oynayan kalmaz ve server kapatılır. Bu döngü sonsuza kadar devam eder.

Ben o eski günleri özlediğim için her yıl en az azından bir kere pvpye başlıyorum. 1 ay oynayıp hevesimi alıyorum.

Şu oyun ve benzeri şeyleri ne derseniz deyin saçma buluyorum. Oyunlar namına bir faydası vardır yoktur bilemeyeceğim lakin saatlerce bir oyuna gözlerini pörtleterek para kazanmak saçma geliyor. Yani birde oyunda spam atmaktan başka bir şey var mı aksiyon kısmında? Ciddi soruyorum. Oyun piyasasına da hiçbir faydası yok aslında. Grafik tasarımı da kumar oyunlarına benziyor üsteki arkadaşın söylediği gibi P2W olmasını buradan anlaşılabiliyor. Tabii zamanında merak edip açıp oynamış kişileri anlarım yine bir zevktir ama onun haricinde yıllardır oynayan varsa akıl sağlığını sorgularım net.

Aslında bence her oyun böyle açık kaynak kodlu olmalı, insanlar (lisans hakkını alarak) kolayca değiştirip ekstra eğlenceler katmalı.
Özel sunucular (PvP) yasal değil. Çünkü oyun yapımcıları kodları paylaşmadı. Oyunun kodları çalındı. Bu çalınan kodlar ile bu özel sunucular açılıyor.

Açık kaynwk değil. Yanlış hatırlamıyorsam defalarca hackledi. Defalarca olmasa bile en az bir kere oldu. Internette Korece yorum bulunan kodlar bulabilirsiniz.

Üzerine koymak o kadar zor olmasa gerek.
Özel sunucular (PvP) yasal değil. Çünkü oyun yapımcıları kodları paylaşmadı. Oyunun kodları çalındı. Bu çalınan kodlar ile bu özel sunucular açılıyor.

Anladım. Fakat madem kodlar çalındı peki neden bu insanlar kolayca sunucu açıp item satarak para kazanabiliyorlar? Bir keresinde denk gelmiştim. Metin 2 orijinal sürüme bir kurt güncellemesi gelmişti hemen ardından diğer dağıtımlara da aynı güncelleme geldi. Kaynak kodu güncel tutabiliyorlar demek oluyor bu. El altından sızıyor mu acaba her güncelleme geldiğinde...