Neredeyse 2 aydır Xiaomi 14T kullanıyorum. Eski telefonum Mi 6'yı da arada bir elime alıyorum. Mi 6'yı elime alınca hani kışın soğuk havada içlik giyersin de eve gelince çıkarıp rahatlarsın ya, aynen öyle hissediyorum. 14T'de ne tek elle kullanılıyor ne cebe sığıyor... Baş parmağım üst tarafa zaten yetişmiyor o normal de ekranın sol alt köşesine bile yetişmiyor
Serçe parmaklarım zaten telefonu elimde tutarken yamuluyor. Mi 6'yı elime alınca kendimi bulutların üstünde süzülüyormuş gibi hissediyorum 14T'den sonra... Kim bu 6.7 inch telefon furyasını çıkardıysa... İdeal telefon boyutu ve şekli Mi 6'ymış bence.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
- Makaleler
- 50
Note 9 ve Note 10 gibi cihazlarin ciktigi donemlerde o cihazlar gibi tasarima sahip telefonlarla ilk kez karsilastigin icin etkilenmissin. Su anki telefonlar tasarim ve malzeme kalitesi olarak eski telefonlarla ayni, hatta pek cogu daha kaliteli lakin artik beklentimiz azaldigi icin hicbir cihaz eski cihazlarla yasadigimiz heyecani yasatmiyor.
- Makaleler
- 6
Neredeyse 2 aydır Xiaomi 14T kullanıyorum. Eski telefonum Mi 6'yı da arada bir elime alıyorum. Mi 6'yı elime alınca hani kışın soğuk havada içlik giyersin de eve gelince çıkarıp rahatlarsın ya, aynen öyle hissediyorum. 14T'de ne tek elle kullanılıyor ne cebe sığıyor... Baş parmağım üst tarafa zaten yetişmiyor o normal de ekranın sol alt köşesine bile yetişmiyorSerçe parmaklarım zaten telefonu elimde tutarken yamuluyor. Mi 6'yı elime alınca kendimi bulutların üstünde süzülüyormuş gibi hissediyorum 14T'den sonra... Kim bu 6.7 inch telefon furyasını çıkardıysa... İdeal telefon boyutu ve şekli Mi 6'ymış bence.
6.1 inç ve altı telefonlar çok güzel cidden
Katılıyorum.
Bari bootloaderı açtırıp custom ROM'ların önünü açsalar.
Bari bootloaderı açtırıp custom ROM'ların önünü açsalar.
@Uyuyan Sincap hocam onları da deneyimleme şansım oldu güzel cihazlar ama ekran ortasında halen bir çizgi var benlik değil açılır kapanır cihaz ben sadece premium hissiyatı olan bir cihaz istiyorum normal telefon sadece.
. az biraz eski kafalayım yaşım 33 yani bunlar cezbetmiyor beni bu telefonları alanlar halen benim gözümde test telefonu deneyen insanlar. aktif olarak kullandığın cihaz ise şuan samsung a56 oda fazla para vermemek için. yazık yani kolay kazanılmıyor para. ama bir telefon olsa şöyle hem kozmetik hem de yazılımsal olarak bir telefona helalinden 70-80k çıkarım ama zor yani. 
@Aakons demek istediğim şey buydu hocam aslında, benim zamanımda da eski cihazlar daha da sağlam deniyordu devamlı ama elimizde tuttuğumuz cihazlar daha sağlam imiş o zamanlar. yani en basitinden ortada kamera deliği ne alaka abi. leke kalmış gibi. yazık yani.
@Blackraven tabiki yani katılıyorum ben ihtiyaçlara yönelik değil de cihazların sağlamlığı konusunu ele almak istedim yoksa bugün 5000 tl lik cihaz bile var oda iş görüyor bir 4 kişilik çekirdek ailenin yeme içme parası. demek istediğim ben gibi olan insanların neden bu tür cihaz olmadığını konuşmak.
@Darth AMD değilim hocam eskişehirdeyim.
))
@Androidin50tonu hocam telefon zaten ihtiyaç için var ona hem fikirim benim eleştirim güzel premium hissi yaşatan cihaz olmaması yoksa tonla telefon var etrafta seç beyen al olmadı kaçak al.
) ama demek istediğim şey inavasyon yani HTC telefon bile deneyimlemiş bir insan olarak konuşuyorum cihaz diyorki burdayım. ama o eski premiumlu hissiyat yok onu demek istiyorum. 
@WebSmith tabiki doğru bir şey konu ile alakalı değil gibi gözüküyor ama nasıl konuyu açacağımı bilemedim. edebiyat mezunu değilim.
iphone için katılıyorum kullan at gibi cihazlar ama bakmayın konuştuğum insanlar genelde iphone cihazların daha kolay tamir edilebildiğini çok dile getirdiler çinli firmalar da sağ olsun ikincil donanım olarak çok fazla parça üretiyor. asıl meseleye gelince benim derdim donanım ve görselliğin artık eskisi gibi olmaması ben onu demek istedim. 
@Aakons demek istediğim şey buydu hocam aslında, benim zamanımda da eski cihazlar daha da sağlam deniyordu devamlı ama elimizde tuttuğumuz cihazlar daha sağlam imiş o zamanlar. yani en basitinden ortada kamera deliği ne alaka abi. leke kalmış gibi. yazık yani.
@Blackraven tabiki yani katılıyorum ben ihtiyaçlara yönelik değil de cihazların sağlamlığı konusunu ele almak istedim yoksa bugün 5000 tl lik cihaz bile var oda iş görüyor bir 4 kişilik çekirdek ailenin yeme içme parası. demek istediğim ben gibi olan insanların neden bu tür cihaz olmadığını konuşmak.
@Darth AMD değilim hocam eskişehirdeyim.
@Androidin50tonu hocam telefon zaten ihtiyaç için var ona hem fikirim benim eleştirim güzel premium hissi yaşatan cihaz olmaması yoksa tonla telefon var etrafta seç beyen al olmadı kaçak al.
@WebSmith tabiki doğru bir şey konu ile alakalı değil gibi gözüküyor ama nasıl konuyu açacağımı bilemedim. edebiyat mezunu değilim.
yusufumm07
Üstün
S25 serisi gerçekten güzel kötü demek haksızlık
- Makaleler
- 6
@Aakons demek istediğim şey buydu hocam aslında, benim zamanımda da eski cihazlar daha da sağlam deniyordu devamlı ama elimizde tuttuğumuz cihazlar daha sağlam imiş o zamanlar. Yani en basitinden ortada kamera deliği ne alaka abi. Leke kalmış gibi. Yazık yani.
Tasarım kişiden kişiye değişir ama geçmişte telefonların hissiyatı benim kullandığım çok üst segment olmadığından kötüydü. Şu an zamanında üst segment denilebilinecek bir telefona geçtim ve şu ana kadar kullandığım hissiyat açısından en iyi telefon. Ama sağlamlık açısından yine bana eskiler daha iyiymiş gibi geliyor
yapmağın abi elden kayıyor arkası cam iphone çıkardı bu trendi. eski cihazlar full metal. cihazda yani 3 tane koca kamera var yanlarında plastik çerçeve yapışkan ile tutuyor. benim demek istediğim donanım olarak kötü olduğu değil tasarımsal olarak kötü cihazlar hissiyatları basit çinli telefonla bile aynı olması. eskide olduğu gibi premium hissiyat vermediğini demek istedim.
- Makaleler
- 6
Yapmağın abi elden kayıyor arkası cam iPhone çıkardı bu trendi. Eski cihazlar Full metal. Cihazda yani 3 tane koca kamera var yanlarında plastik çerçeve yapışkan ile tutuyor. Benim demek istediğim donanım olarak kötü olduğu değil tasarımsal olarak kötü cihazlar hissiyatları basit Çinli telefonla bile aynı olması. Eskide olduğu gibi premium hissiyat vermediğini demek istedim.
Bugüne kadar çok üst segment kullanmadım ama S22'ye geçince kalitede çağ atladım desem yeridir. Bunda da cam var ama kaymıyor. Hissiyat çok iyi. Eski cihazlar dediğin zamanının amiral gemileri metal ya da camdı. Benim kullandıklarım kalitesiz hissettiren plastikti. Siz eğer sürekli üst segment kullandıysanız, bir şey değişmediğini hatta eskilerin daha güzel görünmesi normal. Çünkü artık doyum noktasına geldik. Bir telefon, diğerinin aynı gaitanın laciverti oluyor. Yani artık bundan sonra bizi şaşırtacak şey normal telefon boyutunda ve kalınlığında 2 3 hafta gidecek batarya olur muhtemelen.
Note 9 fotoğrafla gerçek yüzü karıştırıp kilidi açıyordu.
Günümüz telefonları bence çok daha premium ve hem donanım hem de yazılım anlamında çok daha kaliteliler. Benceyi atalım, öyleler. Bunun aksini kanıtlama şansınız da pek yok açıkcası.
Eski cihazlara, eski herhangi bir alete çok anlam yüklememek gerekiyor. Bir de şu eski Mercedes'çileri çözemedim bugüne kadar.
Günümüz telefonları bence çok daha premium ve hem donanım hem de yazılım anlamında çok daha kaliteliler. Benceyi atalım, öyleler. Bunun aksini kanıtlama şansınız da pek yok açıkcası.
Eski cihazlara, eski herhangi bir alete çok anlam yüklememek gerekiyor. Bir de şu eski Mercedes'çileri çözemedim bugüne kadar.