Sürekli görüyorum Uwuntu Wubuntu vb, hepsi Ubuntu tabanlı. Sadece Ubuntu'nun üstüne tema mı ekliyorlar bunlar?
Uwuntu sadece eğlencesine bi proje, Wubuntu ise resmen virüs.

Ubuntu tabanı hem her yerle uyumlu hem de üstüne inşası kolay bir taban. Örneğil Pop OS ve Mint de Ubuntu tabanlıdır ve ikisi de terminatör gibidir, verdiğiniz örnekler çok kötü örnekler.

Çünkü yapması kolay ve Ubuntu en popüler dağıtım durumunda. Linux Mint ve Pop!_OS aslında Ubuntu tabanlı dağıtımlar, ikisi de güzel. Mesela UwUntu Cubic ile yapılmış, ben de Cubic kullanmıştım zamanında. Bu Cubic aracı Ubuntu tabanlı bir şey yapmayı kolaylaştırıyor. Kolaylık sağlıyor.

Ayrıca Ubuntu hem server hem de desktop alanında iddialı. Bu yüzden tüm ihtiyaçları karşılıyor. Yüksek sayıda paket sağlıyor. Örneğin RHEL'i de workstation olarak kurabiliyorsunuz ama paket az. Normal ev kullanıcısını kesmez.

Çünkü yapması kolay ve Ubuntu en popüler dağıtım durumunda. Linux Mint ve Pop!_OS aslında Ubuntu tabanlı dağıtımlar, ikisi de güzel. Mesela UwUntu Cubic ile yapılmış, ben de Cubic kullanmıştım zamanında. Bu Cubic aracı Ubuntu tabanlı bir şey yapmayı kolaylaştırıyor. Kolaylık sağlıyor.

Saf Debian tabanlı dağıtım görmek gerçekten zor, hepsi neredeyse Ubuntu. Bunun nedeni nedir neden saf Debian değil de Ubuntu?