Neden herkes yazılıma yöneliyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Beyazıt
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 75
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
Böyle vloglarda nedense hiç gömülü sistemler üzerine çalışan veya donanım ile ilgilenen kimse yok, herkes yazılımcı.

Böyle vloglarda nedense hiç gömülü sistemler üzerine çalışan veya donanım ile ilgilenen kimse yok, herkes yazılımcı.
Tailwind'la yazılmış birkaç UI bloğunu soldan sağa taşıyarak ayda $10.000 kazanmak.

Donanımla ilgilenen birini bulmak için baya araştırdım da harbi yok. İlginç.
İşlerinin doğası ve büyüklüğü sebebiyle donanım geliştiricileri için gizlilik anlaşmaları olabilir. Google'ın şöyle bir videosunu buldum:
Nasıl Rockstar'da çalışan birisi gününü videoya çekemiyorsa, donanım mühendisi de aynı sebepten ötürü çekemiyordur.

Donanımla ilgilenen birini bulmak için baya araştırmıştım da bulamadıydım. Garip.
Türkiyede okuduğum kadarıyla Embedded System'ler üzerine çalışan çok yok, varsa bile iş bulamıyor çoğu. Yurtdışında ise varsa bile adamlar YouTube ile uğraşmıyor.

İşlerinin doğası ve büyüklüğü sebebiyle donanım geliştiricileri için gizlilik anlaşmaları olabilir. Google'ın şöyle bir videosunu buldum:
Bunu izlemiştim. Hardware engineering diye bir bölüm yok buda sanırım Computer engineering / Bilgisayar Mühendisliği okuyarak olunuyor değil mi ?

Bunu izlemiştim. Hardware engineering diye bir bölüm yok buda sanırım Computer engineering / Bilgisayar Mühendisliği okuyarak olunuyor değil mi ?
Evet, daha önce de açıkladığım gibi, yurtdışında bilgisayar mühendisliği zaten donanımla ilgilenen alandır.

Çünkü teknoloji hayatın bir parçası haline geldi. Bu konuya sadece yazılım diye bakılması tabii ki çok yanlış. Yapay zeka, grafik tasarımlar ve makine alanları çok gelişti. Artık ameliyat yapan robotlar üretilmeye başlandı. Çok rağbet gören bir sektör. Ama bence herkes bol para için gitmeye çalışıyor. Benim de hedefim yazılım dalı ama ben sevdiğim için gidiyorum.

Evet, daha önce de açıkladığım gibi, yurtdışında bilgisayar mühendisliği zaten donanımla ilgilenen alandır.
Bu olay yurtdışı içinde okuldan okula değişiyor biraz. Benim okuldakilerin içeriklerini inceliyorum ancak pek kayda değer fark göremiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…