Dikkatimi çeken bir olayı daha paylaşayım. İnternette pek çok vlog var ama meslek grupları içinde şu "Day in a life" vloglarının büyük çoğunluğu "Software Engineer"'ler nedense.

Benim favorim Marco

Böyle vloglarda nedense hiç gömülü sistemler üzerine çalışan veya donanım ile ilgilenen kimse yok, herkes yazılımcı.

Donanımla ilgilenen birini bulmak için baya araştırdım da harbi yok. İlginç.
İşlerinin doğası ve büyüklüğü sebebiyle donanım geliştiricileri için gizlilik anlaşmaları olabilir. Google'ın şöyle bir videosunu buldum:

Nasıl Rockstar'da çalışan birisi gününü videoya çekemiyorsa, donanım mühendisi de aynı sebepten ötürü çekemiyordur.

Donanımla ilgilenen birini bulmak için baya araştırmıştım da bulamadıydım. Garip.
Türkiyede okuduğum kadarıyla Embedded System'ler üzerine çalışan çok yok, varsa bile iş bulamıyor çoğu. Yurtdışında ise varsa bile adamlar YouTube ile uğraşmıyor.

Selam dostlar, iyi sosyaller;

Bugün fark ettiğim bir konuya değineceğim, Reddit'te ve diğer forumlarda yazılım sektörüne büyük bir ilgi var, neden herkes yazılımcı olmaya çalışıyor? Çevremde kime sorsam yazılımcı ol veya bilgisayarlar ile ilgilen diyor. İnternette ise şöyle bir yorum gördüm "Birileri bizi gaza getirdi ve çok popüler oldu şu anda ise sektör vasıfsız mühendisler ve yazılımcılar ile dolu." Evet yazılım ve teknoloji sektörü bitmeyecek ama neden herkes bu alana yöneliyor?

Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz nedir?
Çünkü teknoloji hayatın bir parçası haline geldi. Bu konuya sadece yazılım diye bakılması tabii ki çok yanlış. Yapay zeka, grafik tasarımlar ve makine alanları çok gelişti. Artık ameliyat yapan robotlar üretilmeye başlandı. Çok rağbet gören bir sektör. Ama bence herkes bol para için gitmeye çalışıyor. Benim de hedefim yazılım dalı ama ben sevdiğim için gidiyorum.