Yönelemiyor desek daha doğru olur. Milletin gazıyla veya kendini gazlayıp bu işe giriyor. Daha sonra adam react.js de component nedir bilmez. JavaScript bilmez. Bunu uzatabilirim ama gerek yok. Bir Python öğrenir, onunla da bir şey yapmaz öyle bildiği ile kalır. Şu anda kendini yazılımcı olarak nitelendiren elemanların çoğu böyle.

Şu an harika netler yapıp bilgisayardan zerre anlamayan tanıdıklarım var. Sırf parasından dolayı bilgisayar istiyorlar. Ülkemizde paranın olduğu işi görünce acaba yapabilir miyim diye pek düşünülmüyor.
Anadolu ve fen liselerinde meslek eğitimi yapılmıyor doğal olarak arkadaşlarının bilgisayardan anlamaması normal "Mühendislik" unvanını da yüksek net yapanlar hak edecek.

Bizim bir arkadaş var bir oyun yazdı şimdi altında Mercedes. Bizim bir eleman vardı iş yerinde 2 tık tık yapıyor şimdi Almanya'da yaşıyor.
Bu gibi altı boş halk arasındaki gazlamalarla bir takım insanlar atlıyor işte. Sonra ne oluyor? 2 kod görünce bune ya ben yapamam diyerek çekiliyor.

1630226471278.webp

Selam dostlar, iyi sosyaller;

Bugün fark ettiğim bir konuya değineceğim, Reddit'te ve diğer forumlarda yazılım sektörüne büyük bir ilgi var, neden herkes yazılımcı olmaya çalışıyor? Çevremde kime sorsam yazılımcı ol veya bilgisayarlar ile ilgilen diyor. İnternette ise şöyle bir yorum gördüm "Birileri bizi gaza getirdi ve çok popüler oldu şu anda ise sektör vasıfsız mühendisler ve yazılımcılar ile dolu." Evet yazılım ve teknoloji sektörü bitmeyecek ama neden herkes bu alana yöneliyor?

Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz nedir?
Her yere üniversite açıldığı için. Makinenin maddi gereksinimi 10x ise bu bölümlerin 1,2x.

"I do not believe in a world where every child should be told how to program... that said, what I do think makes tons of sense is to make sure that every child who has the capacity to be really passionate about programming (...) should be encouraged."

Linux'ün founder'ı söylüyor bunu. %110 katılıyorum, bence özet bu.