Bilgisayar başında oturarak para kazanılabilen, kolay bir meslek olduğu için. Siz de Udemy'den bir kurs alarak 1 haftada yazılımcı olabilirsiniz. Lisans, yüksek lisans yapanlara bakmayın; onlar tatmin olmayı sevdikleri için zor yolu seçiyorlar.
1 kurs bitiren adamla 4 sene lisans ve yüksek lisans yapan adamın aynı olduğunu ciddi ciddi düşünmüyorsunuzdur heralde.

Bu arada bende makine mühendisliği veya yazılım mühendisliği okuyacağım. Bu kadar çok yazılım konusunun açılmasının sebebini arkadaşlara anlatmış zaten insanlar iki tane online kurs bitirerek hemen mühendis ilan ediyorlar kendilerini. Olay gözüktüğünden çok daha karmaşık.

Oturdum bilgisayara, yaydım ayakları yazıyorum kodu cepliyorum paraları gibi basit bir olay yok ortada yani.

Memuriyet zannediyorlar bölümü. Ödevleri sınıfın çalışkanlarından geçirip hayatsızlıktan kazandıkları skillerle matematikleri yapıp bir şekil sonrasında okulu bir şekil bitiriyorlar.

MEB adam gibi tanıtsa meslekleri puanı maks elektrik elektronikle yarışır fakat herkes kör cahil giriyor bölüme.

Ben cahil değilim demiyorum, çok cahilim ve programlama deneyimim sıfır fakat bazıları bilgisayara format atmayı bile bilmiyor.

Muhtemelen teknoloji odaklı bir forum olduğumuzdan dolayı bize öyle geliyordur mesela okulumda benden başka okumayı düşünen yoktu.
Merak etmeyin, diş kazanamayan kızlar çok yazıyor.

Muhtemelen teknoloji odaklı bir forum olduğumuzdan dolayı bize öyle geliyordur mesela okulumda benden başka okumayı düşünen yoktu.
O da olabilir. Benim okulumda da ben dahil 1-2 kişi dışında yazılım okumayı düşünen yok.
"(!)" falan olmadığı için anlayamadım hocam yoksa sizden o cümleyi beklemezdim zaten :D
Ben de beklemiyordum hatta bayağı diziyordum o yorum hakkında ama sonra o mesajı görünce sildim:D