Bunun sebebi parasızlık, yokluk vs. değil, tamamen sosyal medya. Örneğin giriyorsun sosyal medyaya herkesin herşeyi, herkesin mutlu bir hayatı var. Bunu görünce de insan, " bende neden yok" diyip mutsuzluktan depresyona giriyor.

"Neden bende yok" şeklinde yakınmasının sebebi parasızlık, yoksulluk değil mi?
Hayır ne alakası var. Örneğin Mehmet tatile viyanaya gitti, Ayşe çok mutlu bir evlilik yaşıyor, Mahmut RTX 5090 sistem dizdi gibi sofistik paylaşımlardan bahsediyorum. Ayşe sosyal medyada kocasıyla çok mutlu gözüküyor olabilir ama gerçekte kocasıyla yemek fazla tuzlu diye sabah akşam kavga ediyorlar, Mahmut Rtx 5090 sistem dizdi ama onu kredi ödeyemeyecek şekilde dizmiş olabilir. Bende mesela bakıyorum mükemmel bir Set UP dizmiş, girip ikinci elden hesaplıyorum kaça toplarım diye. Ama sonrasında ben bu kadar parayı nasıl bulucam diyip canım sıkılıyor.

Hayır ne alakası var. Örneğin Mehmet tatile viyanaya gitti, Ayşe çok mutlu bir evlilik yaşıyor, Mahmut RTX 5090 sistem dizdi gibi sofistik paylaşımlardan bahsediyorum. Ayşe sosyal medyada kocasıyla çok mutlu gözüküyor olabilir ama gerçekte kocasıyla yemek fazla tuzlu diye sabah akşam kavga ediyorlar, Mahmut Rtx 5090 sistem dizdi ama onu kredi ödeyemeyecek şekilde dizmiş olabilir. Bende mesela bakıyorum mükemmel bir Set UP dizmiş, girip ikinci elden hesaplıyorum kaça toplarım diye. Ama sonrasında ben bu kadar parayı nasıl bulucam diyip canım sıkılıyor.
O tarz kavgalar sosyal medya öncesinde de vardı. Yanlış eş seçimi, karakter uyumsuzluğu, sevgi yoksunluğu vb. bir sürü sebep sayılabilir.
Sosyal medayada izlenen videonun, maruz kalınan içeriğin arka planını düşünmez kullanıcı. Mahmut o ekran kartını ister kredi ile alsın ister şak diye peşin alsın, bunu izleyen kişi şöyle düşünür; "böyle bir ekran kartı var ve ben şu kısacık hayatımda böyle bir ekran kartına belki hiç sahip olamayacağım". Neden sahip olamayacak, çünkü parası yok. Bu sebepten de agresif tavırlar sergileyebilir, psikolojisi bozulabilir. Benim düşüncem böyle. Bu konuda da daha fazla söyleyeceğim yok. İyi sosyaller...